www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

kasandra-halkidiki-istocna-obala-liosi-plaza-cover

Plaža Liosi - Afitos

Peščana plaža Grčka na dlanu preporučuje Velika gužva Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Plaža dostupna kolima Plaža dostupna samo peške

GPS: 40.092354216634035N  23.441905975341797E

halkidiki-kasandra-istocna-obala-afitos

Plaža je vrlo dobro posećena, posebno vikendom

Liosi plaža ispred istoimenog beach bara koji je uređuje jedna je od najlepših plaža Afitosa, naselja na istočnoj obali Kasandre, sa opuštenom atmosferom i uvek veselim posetiocima. Plaža je smeštena južno od samog naselja, do koje se lako može stići pešačenjem uz obalu. Afitos i plaža Liosi udaljeni su od Soluna 82 km, pa Vas ne sme iznenaditi i veliki broj Solunjana koji ovde dolazi vikendom.

Plaža Liosi je dobro organizovana, sa suncobranima od trske i ležaljkama koje možete koristiti ako naručite piće u istoimenom baru. To je peščana plaža, sa kristalno čistom vodom, u čijem zaleđu je bujno zelenilo, dok se sa strane nalazi parking za one koji dolaze automobilom. Odličan je izbor za sunčanje i kupanje uz frape, pivo ili koktel kao osveženje. Vedro i nasmejano osoblje uz to će Vam doneti i malu korpicu grickalica, sve to, naravno, ako koristite njihove udobne ležaljke.

Treba pomenuti da i drugi bar, nešto elegantniji, koji se takođe nalazi na ovoj plaži. U pitanju je Spirit beach bar, koji je čest izbor čak i za romantična svadbena veselja na plaži.

halkidiki-kasandra-istocna-obala-afitos

Koncert na plaži

Pretežno mladi posećuju ovu plažu, pre svega zbog često glasne muzike, a nisu retke ni žurke, kako danju, tako i noću. Beach bar Liosi tokom sezone organizuje i koncerte na plaži, koji su prava atrakcija za brojne posetioce Afitosa i okolnih naselja.

Kada želite da se sklonite od najjačeg sunca, pravi izbor je samo naselje i brojne taverne i restorani, često pokriveni lozom ili drvećem koje pravi prirodan hlad. Ako ste ljubitelj šetnje, odavde možete prošetati do susednih plaža Afitosa, odnosno do oko 2 kilometra udaljene plaže Kalitea.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

halkidiki-kasandra-istocna-obala-afitos-T
Afitos - Afytos
halkidiki-kasandra-istocna-obala-afitos-T
Plaža Punta (Pounta) - Afitos
halkidiki-kasandra-kalitea-T
Hram Zevsa Amona - Kalitea
halkidiki-kasandra-istocna-obala-nea-fokea-T
Nea Fokea

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)