www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Karagaci-Karagatsi-Ostrvo-Amuljani-Atos-C

Plaža Karagacia (Karagaci, Karagatsi)

Peščana plaža Za porodice sa decom Nema gužve Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Plaža dostupna kolima

GPS: 40.3257062N 23.8953066E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja na Atosu

Plaža Karagacia odnosno Karagaci (Καραγάτσια) se nalazi na jugozapadu ostrva Amuljani. Ako ste već na ostrvu ili dolazite sa Atosa odnosno iz luke Tripiti, čim izađete sa trajekta idete samo pravo. Sa leve strane vam ostaje apoteka i posle bukvalno par metara ćete naići na putokaz koji vas vodi desno ka plaži Karagaci. Samo pravo kad skrenete, pratite asfaltni put kroz prirodu i posle 2 km dolazite do jedne manje raskrsnice. Tu je bitno da ne nastavite pravo na zemljani put već da skrenete levo i pratite asfalt. Do plaže imate još kilometar. Auto možete ostaviti na parkingu koji je od same plaže udaljen svega par metara. Ako dođete ranije, čeka vas i hladovina.

Plaža Karagaci

Plaža Karagaci

Karagaci se sastoji od tri peščane uvale okružene bujnim zelenilom. Prva na koju izbijate sa parkinga je najduža (oko 150 metara) i jedino na njoj postoje sadržaji dok su ostale dve levo od nje i potpuno su puste, ali dobre za one koji traže mir. Ime je dobila po grčkoj reči karagatsia što znači brestovina (drugi naziv za brestove je Φτελιά), po obilju brestova koji rastu u blizini plaže.

Plaža leži u dubokoj uvali i potpuno je zaštićena od vetrova i talasa. Prelazak u dubinu je postepen što je čini pogodnom za mlađe naraštaje koji imaju i dosta mesta za igru jer je široka 40 metara.

Što se sadržaja tiče, na plaži postoji samo jedna kantina sa par ležaljki i suncobrana. Tu možete uzeti nešto za piće i jelo. Ovaj objekat je smešten na glavnoj plaži Karagaci, onoj najvećoj i to u središnjem delu. Levo i desno od nje nema nikakvih sadržaja i tu možete opušteno spustiti svoj peškir i uživati daleko od buke i gužve, koja ruku na srce, nije karakteristična za ovu plažu.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)