www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

halkidiki-kasandra-paljuri-glarokavos-plaza-36

Plaža Glarokavos

Peščana plaža Šljunkovita plaža Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima

GPS: 39.98284203575121, 23.645946979522705

halkidiki-kasandra-glarokavos

Plaža i istoimeni Glarokavos zaliv

Glarokavos (Γλαρόκαβος) plaža nalazi se u produžetku plaža Pefkohorija, poznatog letovališta na istočnoj obali poluostrva Kasandra. Od centra ovog naselja udaljena je oko 2,5 kilometara, odnosno nalazi na 106 kilometara južno od Soluna.

Treba razlikovati Glarokavos plažu i Glarokavos zaliv. Duga plaža Glarokavos smeštena je ispred istoimenog zaliva koji duboko ulazi u unutrašnjost poluostrva i okružen je kopnom skoro sa svih strana. Sa strane prema moru postoji uski prolaz kroz koji plovila prolaze. Glarokavos na grčkom znači prirodni zaliv, pa je onda i logično što je ovaj zaliv idealno mesto za luku i vezivanje brodića i čamaca lokalnih ribara.

halkidiki-kasandra-glarokavos

Beach bar pruža osveženje i sklonište od sunca

Celo ovo područje okruženo je zelenim borovima koji dosežu do plaža. Plaža Glarokavos prirodno je peskovita, sa sitnim kamenčićima šljunka  i kristalno čistom, plavom vodom.  S obzirom na činjenicu da dubina vode postepeno raste, odlična je i za porodice sa malom decom. Dobra stvar je što je prilično velika, pa gotovo uvek možete pronaći mesto daleko od gužve. Na delu plaže nalazi se i istoimeni bar sa dobrom muzikom i opuštenom atmosferom, odnosno ležaljkama i suncobranima od trske. Postoji i mogućnost bavljenja vodenim sportovima za one koji vole takvu vrstu odmora.

halkidiki-kasandra-glarokavos

Duga plaža uz koju se pruža borova šuma

Sa obe strane bara postoji veliki prazan prostor gde mogu uživati oni koji vole samo pesak i odmor daleko od gužvi, a često na određenim delovima možete videti i nudiste. Mesto je poznato i po prostoru gde free kamperi mogu naći dosta mesta u hladovini za postavljanje šatora.

Kao jedina mana ove plaže može se navesti činjenica da je nešto dalje od naseljenog mesta i da je malo teže do nje doći. Kada dolazite kolima od priobalnog puta vodi neasfaltirani put skroz do prostranog parking. Treba pomenuti i da je poslednjih godina navezeno i dosta peska na ulazu u uvalu, pa je prirodni ambijent narušen.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

halkidiki-kasandra-pefkohori-T
Pefkohori (Pefkochori)
halkidiki-kasandra-paljuri-T
Paljuri (Paliouri)
halkidiki-kasandra-golden-beach-T
Plaža Golden beach (Hrisi Amos, Hrissi Ammos)
halkidiki-kasandra-xenia-T
Plaža Ksenia (Hruso, Paljuri)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)