www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaža Destenika (Tristinikuda, Tristinikouda)

Peščana plaža Za porodice sa decom Nema gužve Taverna ili kafić na plaži Kamp Parking u blizini Prodavnica u blizini Smeštaj u blizini Tuševi Plaža dostupna kolima

GPS: 39.9949913N 23.8900709E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Neos Marmarasu

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Toroniju

Destenika (Δεστενίκα), poznata i kao Tristinikuda je prelepa peščana uvala (krupni pesak) koja se nalazi na oko kilometar severno od Toronija (prva sledeća uvala kad gledate na desno). Od Toronija možete doći pešaka lokalnim putem koji ide pored mora ili kolima (postoji parking i to u hladovini). Plaža je zaštićena od vetrova i pogodna je za porodice sa decom. Jedino što se mora uzeti u obzir je da ulaz u vodu nije postepen, već se brzo prelazi u dubinu. Plaža je duga oko 400 i široka oko 30 metara.

Plaža Destenika

Plaža Destenika

Na početku plaže se nalazi taverna Akrogiali sa dvorištem punim hlada i zelenila. Ovde se možete osvežiti ili ručati po povoljnim cenama. Iza taverne se nalazi parking za goste, a malo iznad i nekoliko soba za izdavanje. Na plaži nikada nema mnogo ljudi pa možete u potpunosti da uživate ako niste ljubitelj velikih gužvi.

Destenika je prva uvala pored Toronija, kada krenete u pravcu Neos Marmarasa.

Jedino što od sadržaja ima na plaži su tuševi. Suncobrana i ležaljki nema, pa morate poneti svoje, ali je srećna okolnost što ne velikom delu plaže ima prirodnog hlada. U krajnjem desnom delu se nalaze kamp prikolice i kamp Anamur (Anamour) u sklopu koga rade minimarket i restoran.

Ako krenete prema Neos Marmarasu, dakle desno od Destenike, u sledećoj uvali vas čeka još jedna odlična plaža koja se zove Tristinika.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)