www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaža Talgo (Talgo beach bar)

Peščana plaža Velika gužva Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Prodavnica u blizini Sportski sadržaji Tuševi Plaža dostupna kolima

GPS: 40.2243361N 23.7498075E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sartiju

Fenomenalna Plaža Talgo se nalazi 2 kilometra severno od mesta Vurvuru. Ako dolazite iz pravca Sartija, prođite Vurvuru i pratite znak za Talgo beach bar. Sa glavnog puta skrećete desno (GPS: 40.2224684N 23.7467873E) i nakon nekih 300 metara vožnje neasfaltiranim putem dolazite do parkinga koji je uglavnom pun, ali ako imate sreće, moguće je pronaći mesto čak i u hladu. Potrebno je samo da dođete malo ranije.

Razlog leži u činjenici da je mesto veoma popularno i da ga posećuje veliki broj ljudi, a glavni “krivac” za to je već pomenuti beach bar po kome je plaža i nazvana. Ovde se ceo dan pušta odlična muzika i atmosfera je fenomenalna jer se okuplja uglavnom mlađa ekipa. Sve u svemu, mesto za videti i biti viđen.

Plaža Talgo je veoma popularna i posećuje je veliki broj ljudi. Glavni “krivac” za to je fenomenalni beach bar po kome je i nazvana.

Dugačka je oko 150 metara i nije puno široka, svega nekih 10 do 30 metara. Peščana je i par metara u vodi se nalazi pesak, a zatim nailazi jedan kameniti deo. Na nekoliko mesta su napravljene staze od džakova napunjenih peskom u vodi kako bi se gostima olakšao prelazak preko istog. Plaža je u uvali, zaštićena stenama sa strane tako da je voda mirna i bez vetra i talasa. Pomenute stene čine celu ovu uvalu još lepšom kao i ostrvce koje je tačno preko puta.

Talgo u ponudi ima pića i sendviče, tako da nije dozvoljeno unositi svoje. Cene su za nijansu više nego na ostalim mestima, a ležaljke se ne naplaćuju posebno već je samo potrebno naručiti piće. Na levom delu plaže se nalaze ležaljke bele boje i one se zasebno naplaćuju. Osim klasičnih ležaljki, čekaju vas i baldahini i separei…Desni kraj je bez suncobrana i ležaljki. Na plaži postoje i tuševi i toaleti, prodavnica i sportski tereni.

Ako nekome zasmeta gužva, može da otpliva malo desno (ako se gleda prema moru) gde ga čeka još jedna izolovana plažica na kojoj nikad nema gužve.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)