www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

halkidiki-kasandra-istocna-obala-aristotelis-plaza-cover

Plaža Aristotelis - Aristoteles

Peščana plaža Stenovita plaža Grčka na dlanu preporučuje Nema gužve Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Plaža dostupna samo peške

GPS: 40.12123897151771N  23.42031955718994E

halkidiki-kasandra-istocna-obala-aristotelis-plaza

Plaža je okružena stenama i zelenom vegetacijom

Aristotelis (Aristoteles, Αριστοτέλης παραλια) je predivna plaža između naselja Nea Fokea i Afitos, nazvana tako po istoimenom hotelu smeštenom na brdu iznad nje. Plaža je peščana, sa kristalno čistom, toplom plavom vodom, a na različitim tačkama ima kamenja i stena u vodi. Okružena je stenama i bujnom, zelenom vegetacijom, a najlakše joj je prići preko hotelskog mosta i lifta kojim se sa brda praktično možete spustiti do nje.

Polovina plaže je organizovana, sa ležaljkama, suncobranima i beach barom hotela, dok je drugi deo prazan, pa ovde možete koristi svoj suncobran i ležaljke.

halkidiki-kasandra-istocna-obala-aristotelis-plaza

Most i lift vode od istoimenog hotela ka plaži

Ovde nema velikih gužvi, pa se preporučuje onima koji vole mir i opuštanje na plaži uz tradicionalni frape ili pivo iz bič bara. Postoji i terena za odbojku na pesku, savršen za pauze između više ulazaka u vodu. Za one koji žele više avanture, preporučuje se da istraže stenovitu obalu i odu do manjih, usamljenih plaža.

Aristotelis plaža udaljena je od Soluna 82 km, dok je od Haniotija na istočnoj obali Kasandre udaljena 21,5 kilometara. Predivno letovalište Sani na zapadnoj obali poluostrva udaljeno je odavde oko 11 kilometara.

Severno odavde, na 2,3 kilometra smeštena je plaža Nea Fokea i istoimeno naselje sa vizantijskom kulom iz XV veka, dok je ka jugu, na 3 kilometra tradicionalno naselje Afitos i predivna plaža ovog mesta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

halkidiki-kasandra-istocna-obala-nea-fokea-t
Vizantijska kula - Nea Fokea
halkidiki-kasandra-istocna-obala-afitos-T
Afitos - Afytos
halkidiki-kasandra-istocna-obala-afitos-T
Plaža Punta (Pounta) - Afitos
varkes-TH
Plaža Varkes - Afitos

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)