www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

halkidiki-zaliv-toroneos-psakudia-C

Psakudia (Psakoudia)

GPS: 40.258962N  23.502116E

halkidiki-zaliv-toroneos-psakudia

Pogled na priobalne hotele i apartmane

Psakudia (Psakoudia – Ψακουδια) je malo turističko odmaralište u zalivu Toroneos, na putu ka zapadnoj obali Sitonije, udaljeno svega 5 kilometara od Gerakinija i 81 kilometar od Soluna. Mesto je ujedno i luka i plaža nešto više od 2 kilometra udaljenog tradicionalnog sela Ormilija u unutrašnjosti Halkidikija. Ovo letovalište izuzetne lepote sagradjeno je tik uz samo more, u blizini magistralnog puta koji vodi od Nea Mudanje (21 km zapadno odavde) do Sitonije, pa se do njega može veoma lako stići.

Naselje ima svega oko 120 stalnih stanovnika, ali se njihov broj leti penje i na 4 do 5 hiljada, koji su smešteni u nekoliko hotela, velikom broju apartmana i kampu. Od turističkih sadržaja tu je i dovoljan broj restorana, taverni, kafića, picerija i pekara.

halkidiki-zaliv-toroneos-psakudia

Psakudia ima ukupno 7 kilometara obale

Ovaj region karakterišu borove šume koje se spuštaju sve do plaže. Postoji mišljenje i da je ime ovog mesta proisteklo iz reči “pcakja” (“psakja”), što na lokalnom dijalektu znači mali borovi.

Plaže Psakudie obuhvataju 7 kilometara obale, od čega je 4 kilometara turistički razvijenih plaža i 3 kilometra malih uvala i skrivenih mesta gde možete naći mir i samoću.

Izvanredna, 4 kilometara duga peščana plaža je sa postepenim ulaskom u more, odlična za porodice sa malom decom. Zelenilo borova u kombinaciji sa plavom bojom mora i neba stvara jedinstven pogled.

halkidiki-zaliv-toroneos-psakudia

Barovi na plaži stvoreni za opuštanje

More je kristalno čisto, a odlični vremenski uslovi zaslužni su što je ovo mestašce postalo jedno od omiljenih kod zaljubljenika u vodene sportove, pa plaža ume da bude i krcata u letnjim mesecima. Pored terena za odbojku na pesku postoji i škola ronjenja. Ovde možete naći beach barove sa ležaljkama i suncobranima, taverne i restorane za sve ukuse, a na raspolaganju posetiocima sui tuševi i spasioci koji brinu o bezbednosti kupača.

Psakudia je kao i susedno mesto Gerakini na odličnom mestu za izlete na oba prsta kao i po unutrašnjosti Halkidikija. Turisti ne bi trebali da propuste priliku da posete antički Olintos i Arheološki muzej (na 12,5 kilometara odavde), zatim glavni grad Halkidikija, Poligiros, 13 kilometara severno odavde, a podjednako blizu su i poluostrva Kasandra i Sitonija.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)