www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

halkidiki-sitonija-zapadna-obala-neos-marmaras-tripotamous-cover

Plaža Tripotamos

Peščana plaža Stenovita plaža Nema gužve Parking u blizini Plaža dostupna kolima

GPS: 40.128081N  23.762569E

halkidiki-sitonija-zapadna-obala-neos-marmaras-tripotamous

Tripotamos plaža

Odmah nakon južnog dela plaže Lagomandra, oko 15 km južno od Nikitija, počinje područje i istoimena plaža Tripotamos (Τριπόταμος). Njen južni kraj udaljen je svega oko 4 kilometara severno od centra Neos Marmarasa. Ovo je uska, izolovana plaža za opuštanje. Lepa je i mirna, okružena zelenilom. Beli pesak i čisto more stvaraju odlično mesto za plivanje i snorkling.

Plaža, sa ukupnom dužinom od 1.300 metara, podeljena je na delove do kojih se može doći sa različitih strana. Ima nekih hotelskih kompleksa ispred kojih su delovi plaže sa suncobranima i ležaljkama, ali je u principu plaža prilično prazna. Uz lagani povetarac i zvuk talasa koji se odbijaju od obale, kao i predivne zalaske sunca, ova plaža je savršena za opuštanje.

Južno od ove plaže nalazi se i poznati kamp, Castello camping, sa dobro organizovanom, peščanom plažom.

U neposrednoj blizini Tripotamosa postoji nekoliko mesta koje vredi posetiti, uključujući i tradicionalno selo Partenonas, turističko naselje Neos Marmaras i kompleks Porto Karas. Plaže u okolini su predivne, posebno Lagomandra, a tu su i Paradisos, Elja kao i neke lepe uvale sa manje turista.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)