www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

halkidiki-sitonija-porto-caras-C

Plaža Porto Karas (Porto Carras)

Peščana plaža Plaža nagrađena plavom zastavicom Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Spasilačka služba Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima Plaža dostupna samo peške Plaža dostupna brodom

GPS: 40.0803454N 23.7920094E

halkidiki-sitonija-porto-caras

Porto Carras kompleks, marina i plaža

Porto Karas (Porto Carras), hotelski kompleks južno od Neos Marmarasa na zapadnoj obali Sitonije, predstavlja jedan od simbola turizma na Halkidikiju i jedan od najpoznatijih hotela severne Grčke. Udaljen je 120 kilometara od Soluna, odnosno nalazi se odmah posle gradske plaže Neos Marmarasa. Ovaj hotel izgrađen je pre 40 godina, kada je uneo pravu revoluciju u turizam Halkidikija.

Porto Karas je u stvari kompleks hotela visoke kategorije, sa sopstvenom marinom i oko 9 kilometara obale, uključujući i neke od najboljih plaža na Sitoniji. U vlasništvu ovog hotelskog kompleksa nalaze se dve plaže sa Plavom zastavicom i dodatnih 25 skrivenih uvala.

halkidiki-sitonija-porto-caras

Glavna plaža kompleksa

Pristup ovom kompleksu je kontrolisan, ali je glavna plaža dostupna svima, dok se do drugih, udaljenih dolazi preko glavne kapije hotela. Ona se nalazi u produžetku glavne gradske plaže Neos Marmarasa, a ovde dve plaže zajedno su duge preko 3 kilometra.

Glavna plaža je sa finim peskom i predivnom tirkiznom vodom, sa puno sadržaja. Udobnost posetioca je ovde na prvom mestu, pa ovde osim ležaljki i suncobrana imaju i veliki izbor hrane i pića, a moguće su i razne sportske aktivnosti. Uz spasioce koji su tu da brinu o Vašoj i bezbednosti Vaše dece, tu je i beach bar sa uvek živom atmosferom i osveženjem za posetioce.

halkidiki-sitonija-porto-caras

Male, privatne plaže pružaju se u dužini od nekoliko kilometara

Kada ste već ovde, ne propustite priliku i da bar na trenutak prošetate ovim kompleksom. Iza same plaže pružaju se divne staze i park, sa palmama i drugim drvećem i ukrasnim žbunastim biljem, a poseban utisak ostaviće i otvoreni bazeni, odlično održavani, sa ležaljkama i suncobranima, barovima i puno posetilaca.

Do plaže ovog kompleksa možete doći pešice sa gradske plaže Neos Marmarasa sa kojom je spojena, automobilom (platićete za svaku osobu u autu 3 EUR), odnosno brodićem iz marine Neos Marmarasa. Ovaj brodić polazi na svakih pola sata od punog sata (10:30, 11:30…po ceni od 2,5 EUR), a vraća se na puni sat.

halkidiki-sitonija-porto-caras

Slika kompleksa noću

Marina Porto Karas smatra se jednom od najvažnijih u severnoj Grčkoj, a takođe ima Plavu zastavicu za čistoću i organizovanost.

Ukoliko ste zainteresovani za degustaciju ili samo cenite vina, postoji vozić koji Vas vodi od hotela do vinograda Domaine gde ćete otkriti sve tajne poznatih i nagrađivanih vina Porto Karasa. U svakom slučaju, Porto Karas i njegove plaže, pogled na ostrvo Kelifos i grad Neos Marmaras, ne mogu Vas ostaviti ravnodušnim pa ne propustite priliku da ga obiđete ma gde da letujete na Sitoniji.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)