www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Tasos-plaža-Astris-Astrida

Plaža Astris (Astrida)

Peščana plaža Nema gužve Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Plaža u naseljenom mestu Parking u blizini Smeštaj u blizini Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima

GPS: 40.58356693505376N  24.63862180709839E

Tasos-Astris

Plaža u selu Astris

Astris (Αστρίς) je široka peščana plaža na južnoj obali Tasosa, dugačka između 250 i 300 metara. Udaljena je 45 km jugozapadno od Limenasa, 31 km jugoistočno od Skale Prinos i svega 5 kilometara od Potosa. Vrlo je strma, a talasi su često ogromni. Tu su i jake podvodne struje koje je čine neprikladnom za decu a dodatni problem za mališane predstavlja i kamenje koje se u plićaku meša sa peskom. Organizovana je i možete da iznajmite ležaljke i suncobrane (besplatni su ako nešto pijete). Ljubitelji vodenih sportova imaju obilje mogućnosti za jet ski, ali buka može biti dosadna ljubiteljima prirode koji očekuju određeni stepen mira i tišine.

Ime Astris dolazi od zvezdanog neba i dali su joj ga lokalci tokom doba godine kada se skupljaju masline. Ako ogladnite, na plaži postoji taverna u kojoj se spremaju odlična tradicionalna jela. Iznad plaže ih ima još nekoliko dok se jedna nalazi na vrhu brda.

Astris je prelepo selo podeljeno na dva dela, donji, sa glavnom ulicom i gornji sa malim starim kućama. Obratite pažnju ako dolazite iz Potosa jer je vrlo lako ne uočiti ulaz u gornji deo sela. Tada ćete morati da idete skroz kroz unutrašnjost.

Plaža u selu Astris ne spada u krem plaža na Tasosu, ali je skroz ok za one koji su smešteni u selu i nisu u fazonu da idu do drugih plaža kojih u ovom području ima nekoliko od kojih su neke turistički organizovane, a druge ne, ali su sve veoma lepe: Sv.Vasilis, Baburi Amdela, Salonikios, Kalami i druge. Najbliža selu je plaža Psili Amos. To je mala uvala s dubokim plavozelenim morem iznad koje se nalazi brežuljak s maslinama koji upotpunjuje ovaj čaroban pogled. Postoje i podaci u starim knjigama da taj pesak ima lekovita svojstva (npr. za artritis). Plaža je dobro organizovana, ima ležaljke i suncobrane (uz doplatu), a ima i kafića i taverni koje su otvorene tokom turističke sezone.

Tasos-Astris-Astrida

Selo Astris je puno malih kamenih kuća

Samo selo Astris je malo i puno malih kamenih kuća koje liče na medenjake, sa krovovima od škriljaca i sa po dve sobe daju poseban živopisan motiv selu. Svaka kuća ima i mali vrt. Mali peščani put vodi ka glavnoj ulici. Kolibe su izgradili stanovnici Teologοsa. Ljudi koji su tamo živeli davno bavili su se uzgojem maslina. Danas možete iznajmiti male kuće i živeti kao Grci.

Nasuprot Astrisu se nalazi malo nenaseljeno ostrvo “Astiriotiko”. Prema tradiciji, to je bilo ostrvo Sirena koje su po Homeru pevale i očaravale putnike.

Selo Astris ima najbolju klimu tokom cele godine i kako stanovnici tvrde, ima najviše svetla i veoma dobru pitku vodu. Astris i dalje čuva tradicionalne vrednosti, ali istovremeno razvija svoju ponudu u skladu sa novim turističkim standardima.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Tasos-plaza-Psili-Amos-27-TT
Plaža Psili Amos (Psili Ammos)
Tasos-plaza-Salonikios-9-T
Plaža Salonikios
Tasos-plaza-Notos-4-T
Plaža Notos
Tasos-laguna-giola-jola-1-T
Jola (Giola)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)