www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Areti-Sitonija (15) - C

Plaža Areti (Spalatronisia, Spalathronisia)

Peščana plaža Za porodice sa decom Srednje zauzeta Taverna ili kafić na plaži Kamp Parking u blizini Prodavnica u blizini Smeštaj u blizini Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima

GPS: 40.0238188N 23.81513E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Neos Marmarasu

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Toroniju

Areti (Αρετή) je prelepa plaža na koju izlazi istoimeni kamp. Nalazi se na zapadnoj obali poluostrva Sitonija, otprilike na pola puta između Toronija i Neos Marmarasa. Od Toronija je udaljena oko 15, a od Neosa oko 13 kilometara. Preko puta su tri stenovita ostrva Spalatronisia do kojih se može otići na izlet što je zaista pravi doživljaj koji se pamti. To je i razlog zašto ćete u pojedinim vodičima pronaći ovu plažu pod nazivom Spalatronisia.

Peščana plaža ispred kampa Areti

Peščana plaža ispred kampa Areti

Na plaži postoji istoimeni kamp koji je na listi 10 najboljih kampova Grčke, a među 50 najboljih na području Evrope.

Kada se sa glavnog puta Toroni-Neos Marmaras spustite do poluostrva Diaporti (na raskrsnici čije su koordinate GPS: 40.0452384N 23.8281119E), vozite dalje na jug sve do hotela Poseidon. Tu skrećete desno i posle oko kilometar nailazite na raskrsnicu. Nastavljate pravo (ne skrećete desno ka plaži i taverni Panos) i ubrzo dolazite do plaže i kampa Areti. Prolaz do plaže nije dozvoljen kroz kamp te stoga koristite druge prilaze.

Sastoji se od dve uvale, manje dugačke oko 70 i veće dugačke oko 100 metara. Odvojene su rtom prekrivenim borovinom. Plaža je peščana, a boja mora tirkizna. Okrenuta je ka zapadu pa su ovde izuzetno lepi zalasci sunca. S obzirom na to da je okružena borovima koja maltene dodiruje more, hlad ćete pronaći u bilo koje doba dana.

Na plažu, kao što je već pomenuto, izlazi kamp Areti koji postoji još od 1973. godine i poznat je kao mesto gde možete uživati u mirnom i opuštenom ambijentu. U sklopu kampa se nalaze taverna i mini market. Od sportskih sadržaja na raspolaganju su vam tereni za košarku, odbojku i tenis.

Osim klasičnog kampovanja u šatorima, na raspolaganju su i moderno zidane kuće kao i drveni bungalovi. Kamp Areti se nalazi na listi 10 najboljih kampova Grčke, a među 50 najboljih na području Evrope.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)