www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

halkidiki-zaliv-toroneos-psakudia-C100

Plaža Psakudia

Peščana plaža Za porodice sa decom Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Spasilačka služba Sportski sadržaji Tuševi Plaža dostupna kolima

GPS: 40.259207N 23.495572E

halkidiki-zaliv-toroneos-psakudia

Psakudia ima plaže za svačiji ukus

Psakudia (Psakoudia – Ψακουδια) je malo turističko odmaralište u zalivu Toroneos, na putu ka zapadnoj obali Sitonije, udaljeno svega 5 kilometara od Gerakinija i 81 kilometar od Soluna. Mesto je ujedno i luka i plaža nešto više od 2 kilometra udaljenog tradicionalnog sela Ormilija u unutrašnjosti Halkidikija. Ovo letovalište izuzetne lepote sagradjeno je tik uz samo more, u blizini magistralnog puta koji vodi od Nea Mudanje (21 km zapadno odavde) do Sitonije, pa se do njega može veoma lako stići.

Plaže Psakudie obuhvataju 7 kilometara obale, od čega je 4 kilometara turistički razvijenih plaža i 3 kilometra malih uvala i skrivenih mesta gde možete naći mir i samoću.

halkidiki-zaliv-toroneos-psakudia

Brojni barovi smešteni su uz samu plažu

Izvanredna, 4 kilometara duga peščana plaža je sa postepenim ulaskom u more, odlična za porodice sa malom decom. Zelenilo borova u kombinaciji sa plavom bojom mora i neba stvara jedinstven pogled.

More je kristalno čisto, a odlični vremenski uslovi zaslužni su što je ovo mestašce postalo jedno od omiljenih kod zaljubljenika u vodene sportove, pa plaža ume da bude i krcata u letnjim mesecima. Pored terena za odbojku na pesku postoji i škola ronjenja. Ovde možete naći beach barove sa ležaljkama i suncobranima, taverne i restorane za sve ukuse, a na raspolaganju posetiocima sui tuševi i spasioci koji brinu o bezbednosti kupača.

halkidiki-zaliv-toroneos-psakudia

Suncobrani od trske su najbolja zaštita od sunca

Naselje ima mali broj stalnih stanovnika, ali se njihov broj leti penje i na 4 do 5 hiljada, koji su smešteni u nekoliko hotela, velikom broju apartmana i kampu. Od turističkih sadržaja tu je i dovoljan broj restorana, taverni, kafića, picerija i pekara.

Ovaj region karakterišu borove šume koje se spuštaju sve do plaže. Postoji mišljenje i da je ime ovog mesta proisteklo iz reči “pcakja” (“psakja”), što na lokalnom dijalektu znači mali borovi.

Psakudia je kao i susedno mesto Gerakini na odličnom mestu za izlete na oba prsta kao i po unutrašnjosti Halkidikija. Turisti ne bi trebali da propuste priliku da posete antički Olintos i Arheološki muzej (na 12,5 kilometara odavde), zatim glavni grad Halkidikija, Poligiros, 13 kilometara severno odavde, a podjednako blizu su i poluostrva Kasandra i Sitonija.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)