www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Sitonija-Plaza-Trani Ammouda (19) - C

Plaža Trani Amuda (Trani Ammouda, Livrohio, Livrochio)

Peščana plaža Plaža nagrađena plavom zastavicom Za porodice sa decom Nema gužve Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Prodavnica u blizini Smeštaj u blizini Spasilačka služba Plaža dostupna kolima

GPS: 40.2445338N 23.7241173E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sartiju

Dugačka plaža Trani Amuda (Τρανή Αμμούδα, Λιβροχιό), poznata i pod nazivom Livrohio (po okolnom području), nalazi se severno od mesta Ormos Panagias, oko 500 metara od luke. Od Nikitija je udaljena oko 7 kilometara, a od sela Agios Nikolaos koje je malo u unutrašnjosti, oko 2 kilometra.

Dugačka peščana plaža Trani Ammouda

Dugačka peščana plaža Trani Ammouda

Ako dolazite iz pravca Nikitija i idete ka Ormos Panagiasu odnosno Vurvuruu, isključujete se sa glavnog puta levo na raskrsnici čije su koordinate (GPS: 40.2331826N 23.729471E) i idete na sever do malog brda, gde se okrećete i dolazite pravo do obale. Parking mesta ima u izobilju.

Ovo je prelepa, ogromna peščana plaža (dugačka oko 1.800 metara i široka na pojedinim mestima i do 60 metara) sa sitnim peskom i veoma brzo se prelazi u dubinu tirkiznog mora.

Nažalost, na plaži nema prirodnog hlada. Ima plavu zastavu, ali ipak nije mnogo organizovana, a zahvaljajući veličini, nikada nema prevelike gužve. Dno je takođe peščano čineći ovu plažu idealnom za posetioce sa mlađim naraštajima.

Za ljubitelje školjki je pravi raj s obzirom na to da ih se nedaleko od obale može naći dosta. Za one koji to vole, postoji i uređeni deo plaže ispred hotela Antigoni sa prodavnicom, kabinama za presvlačenje, spasiocima, suncobranima i ležaljkama koje se naplaćuju, ali najveći deo plaže je slobodan za postavljanje sopstvenog plažnog mobilijara. Od pomenutog hotela pa na levo (ako gledate prema moru) nema sadržaja i taj deo plaže je za one kojima treba samo more i pesak. U desnom delu, gledajući ka moru, nalaze se barovi, taverne i kantine u kojima možete popiti piće i ručati. Takođe, oko plaže ima i smeštajnih kapaciteta.

Samo jedan deo plaže je organizovan

Samo jedan deo plaže je organizovan

Mesta za parkiranje ima dovoljno i to u zaleđu plaže, uz šetalište te ne morate da dolazite rano ujutru kako bi ugrabili slobodno parking mesto.

Plaža je okrenuta direktno ka Atosu, pa je voda hladnija nego na ostalim plažama Sitonije.

Na severnom delu plaže je uzvišenje na kome se nalaze ostaci drevnog utvrđenja. Arheolozi misle da se na ovom mestu nalazio grad Sigos, kome je ime dao Herodot. U srednjem veku se tu nalazio manastir čije se ruševine takođe mogu videti.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)