www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

halkidiki-kasandra-alexander-the-great-cover

Plaža Aleksandar Veliki - Kriopigi

Peščana plaža Plaža nagrađena plavom zastavicom Grčka na dlanu preporučuje Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Spasilačka služba Sportski sadržaji Tuševi Plaža dostupna kolima

GPS: 40.05243698054762N  23.469393253326416E

halkidiki-kasandra-istocna-obala-alexander-the-great

Pogled na plažu i deo hotela Alexander the Great

Plaža Aleksandar Veliki nalazi se u mirnom i ruralnom okruženju, na oko 2,5 kilometara južno od kosmopolitskog naselja Kalitea i oko 1,5 km pre naselja Kriopigi, na istočnoj obali poluostrva Kasandra. Ova plaža, udaljena oko sat i po vožnje od Soluna, nalazi se u prekrasnoj uvali okruženoj zelenilom i pripada istoimenom hotelu Alexander The Great. Udaljena je 87 kilometara od Soluna, odnosno nalazi se na nešto više od 13 kilometara ispred Haniotija.

Plaža je sa glatkim peskom i kristalno čistom vodom koja postepeno postaje dublja, pa je idealna za porodice sa malom decom. Dužina plaže je oko 2 kilometra, od prirodnog je peska, a voda tirkizno plava. Dobro je organizovana, sa puno ležaljki i suncobrana, a tu je šarmantni Oasis beach bar za osveženje. Na brdu prekrivenom borovima, oko 80 metara iznad plaže nalazi se i Alexander the Great Beach hotel.

Plaža je nagrađena Plavom zastavicom EU za organizaciju, čistoću i uređenje. Zvanično važi za plažu gde nema morskog saobraćaja. Obeležje plaže predstavlja i lift za brz i bezbedan pristup plaži od hotela, a možete po želji koristiti i stepenice.

halkidiki-kasandra-istocna-obala-alexander-the-great

Prilično široka plaža duga je 2 kilometra

Hotel Alexander the Great koji se nalazi u zaleđu plaže ima mnoge pogodnosti koje posetioci mogu koristiti, kao što su restoran, taverna, kafić, barovi, mini –market, prodavnice suvenira, otvorene bazene. Osim toga, moguće je baviti se brojnim sportskim aktivnostima, kao što su tenis, stoni tenis, bilijar, odbojka na pesku, košarka, a postoje i dečija igrališta, fitnes sale. Hotel organizuje grčke večeri, razne žurke, koncerte i izlete.

Ako volite šetnju, pored svega pomenutog možete otići i do plaže Palini udaljene oko kilometar ka severu, na 2,5 km je letovalište Kalitea i istoimena plaža, dok je je na jugu Kriopigi.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

halkidiki-kasandra-istocna-obala-kalitea-T
Kalitea - Kallithea
halkidiki-kasandra-istocna-obala-kriopigiT
Kriopigi
halkidiki-kasandra-kalitea-palini-T
Plaža Palini - Kalitea
halkidiki-kasandra-istocna-obala-kalitea-TN
Plaža Kalitea

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)