www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Skiatos-Nostos-Tzaneria

Tzaneria (Nostos)

GPS: 39.13936420877974N  23.455209732055664E

Tzaneria (Τζανεριά, Νόστος, ime bi moglo da se prevede kao „drvo šljivciga“) je veoma malo turističko naselje koje se razvilo oko istoimene plaže. Nalazi se oko 5,5 kilometara jugozapadno od grada Skiatos, u malenoj uvali na početku poluostrva Kalamaki, jugozapadno od plaže Ahladies. Do Nostosa se može doći autobusom (stanica 11), kolima i taksi-brodom iz grada Skiatos.

Skiatos-Tzaneria-Nostos

Plaža Tzaneria (Nostos)

U naselju ima nekoliko smeštajnih objekata i taverni ali se ovde dolazi prvenstveno zbog peščane plaže koja leži u malenoj uvali okruženoj šumom. Dugačka je nešto više od 150 metara i okrenuta na istok što znači da je treba pohoditi u jutarnjim i ranim popodnevnim satima.

Plaža je dobro organizovana, ima suncobrane i ležaljke kao i centar za sportove na vodi. U obliku je luka, prilično duboka, zaklonjena liticama s obe strane, sa malim molom na sredini gde se može privezati plovilo. Okružena je zelenilom i visokom borovinom (tipično za Skiatos), ali nema mnogo prirodnog hlada na samoj obali.

U okolini ima dosta mesta za parkiranje. Na samoj plaži ima nekoliko taverni i barova, a zbog blizine centra grada i bogatstva sadržaja, krcata je turistima.

Tzaneria (Nostos) je okružena nekolicinom dobrih i popularnih plaža kao što su Kanapica, Sklitri i Ahladies do kojih se stiže veoma brzo i jednostavno.

Veoma blizu je i mala plaža Sklitri (sa leve strane) oivičena brežuljcima do koje se spuštate neasfaltiranim putem od autobuskog stajališta broj 11. Tu ćete pronaći malu tradicionalnu tavernu (nešto što je sve teže naći na Skiatosu) a uvala pruža vrlo dobar zaklon za plovila i mnoga su ovde usidrena.

Desno od Nostosa, iza rta, leži plaža Kanapica.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Skiatos-Sklitri
Plaža Sklitri (Sklithri)
Skiatos-Kanapica-Kanapitsa
Plaža Kanapica (Kanapitsa)
Skiatos-Kucuri-Delfiniki
Plaže Kucuri (Diamandi) i Delfiniki
Skiatos-Vromolimnos
Plaža Vromolimnos

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)