www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Skiatos-Trulos-Troulos

Trulos (Troulos)

GPS: 39.1420518N  23.4223473E

Trulos (Τρούλος) je malo slatko mesto koje se nalazi na južnoj obali Skiatosa, 2 km zapadno od plaže Platanias i 9 km jugozapadno od grada Skiatos, oko istoimene peščane plaže. Područje je sve popularnije u poslednjih nekoliko godina, mnogo se razvilo, ali je ipak ostalo mirno, sa šarmom i karakterom. Glavni deo Trulosa se nalazi u pozadini obale između maslinjaka i poljoprivrednog zemljišta, dajući svemu rustični šarm.

Skiatos-Trulos-Troulos

Područje Trulos je veoma razvijeno i najpoznatije je po odličnoj plaži

Područje je dobilo ime po ostrvcetu “Trulonisia” koje se nalazi preko puta i koje izgleda kao kupola (trulos na grčkom znači kupola). Počinje kod autobuskog stajališta 18, na raskrsnici za Aselinos i manastir Kunistria i prostire se do autobuskog stajališta 21 kod plaže Marata.

Područje je nazvano po malenom ostrvu Trulonisia koje je tačno preko puta.

Posle grada Skiatos ovo je druga najprometnija oblast na ostrvu. Pronaći ćete mnogo prodavnica, supermarketa, taverni, restorana i ostalo što Vam može zatrebati. Smeštajne opcije koje su Vam na raspolaganju su hoteli, apartmani, sobe za izdavanje kao i privatne vile sa bazenima (većina je locirana malo dalje od plaže tako da proverite koliko ste daleko od obale ako ovde bukirate smeštaj).

Međutim, 300 metara dugačka i potpuno organizovana peščana plaža je ono što najviše privlači turiste u Trulos jer nudi puno sadržaja za kupače. Ima blagi pad pa je idealna za porodice sa decom i veoma posećena u letnjim mesecima.

Plaža Trulos je potpuno organizovana i ima sve potrebne sadržaje i objekte. Na raspolaganju Vam je veliki broj barova, kafića i smeštajnih objekata.

Skiatos-Trulos-Troulos

Plaža i celo područje su nazvani po malenom ostrvu Trulonisia koje je preko puta

Ističe se kristalnom vodom i prelepim peskom. Ima spasioca, dosta suncobrana i ležaljki (jeftinije su na istočnom kraju plaže) te raznih drugih sadržaja. Takođe postoji škola za sportove na vodi u kojoj možete i da rentirate motorni čamac. Na većem delu plaže nema prirodnog hlada.

Na plaži postoji nekoliko beach barova i restoran u hotelu koji je na samoj obali. Plaža Trulos s vremena na vreme dobija Plavu zastavu (2012. nije) zbog dobre organizacije te čistoće i kvaliteta vode.

Za one koji vole da istražuju u blizini je i nekoliko manjih plaža oko rtova s obe strane uvale Trulos ali se većini teško pristupa pešice te ih obično posećuju oni koji dolaze brodovima.

Redovni autobusi na relaciji Skiatos-Kukunaries voze do Trulosa a možete doći i taksijem, automobilom i motociklom kao i izletničkim brodovima koji polaze iz luke glavnog grada.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Skiatos-Marata-Maratha
Plaža Marata (Maratha)
Skiatos-Kukunaries-Koukounaries
Plaža Kukunaries (Koukounaries)
Skiatos-Agia-Paraskevi-Platanias
Plaža Agia Paraskevi (Platanias)
Skiatos-Kolios
Plaža Kolios

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)