www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Tristinika-Sitonija (2) - C

Plaža Tristinika

Peščana plaža Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Nema gužve Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Kamp Parking u blizini Prodavnica u blizini Smeštaj u blizini Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima

GPS: 39.9957146N 23.8802004E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Neos Marmarasu

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Toroniju

Beach bar Ethnik je jedan od najpopularnijih na Sitoniji

Beach bar Ethnik je jedan od najpopularnijih na Sitoniji

Tristinika (Τριστινίκα) je fenomenalna, dugačka, peščana (krupni pesak) plaža smeštena severno od Toronija i oko 17 kilometara od Neos Marmarasa (ne prva nego druga uvala kad gledate na desno sa gradske plaže u Toroniju). Dugačka je čak 1.200 metara, a na nekim mestima je široka 40 do 50 metara. Svrstava se u grupu najlepših plaža Sitonije čemu posebno doprinose fantastični pogled na Kasandru i divni zalasci sunca.

Tristinika je fenomenalna peščana plaža, jedna od najboljih u ovom delu Sitonije.

Do plaže se lako stiže automobilom, samo je potrebno da se prate putokazi. U blizini postoji i parking, a gužve su izuzetno retke. Najlakše joj se prilazi kroz dvorište hotela Despotiko koji se nalazi na sredini plaže. Na samom ulazu postoji kapija sa uputstvom o uslovima korišćenja sadržaja koji su dostupni samo za goste hotela Despotiko, ali je ulaz na plažu besplatan. Van sezone sadržaje (čak i ležaljke i suncobrane) mogu koristiti svi posetioci plaže. Prelazak u vodu je relativno brz što baš i nije dobro za ljude sa malom decom, ali je more kristalno čisto.

Na grebenu u desnom kraju plaže je bar Etnik (Ethnik) koji je u etno stilu, sa suncobranima od palminih listova i drvenim ogradama, a ima i suncobrane i ležaljke. Poznat je širom Grčke po opuštenoj atmosferi i divnim zalascima sunca.

Na južnom kraju plaže se nalazi organizovani kamp Iza. U ovom delu ima dosta trske (po kojoj je plaža i nazvana), a žabe su uobičajena pojava. Sam kamp ima dosta zelenila i prostor za šatore i kamp prikolice. U sastavu kampa postoji minimarket, restoran i bar na plaži, teren za košarku i igralište za decu. Na ovom delu plaže ima mnogo slobodnog mesta, pa možete poneti suncobrane i ležaljke.

U najsevernijem delu plaže se nalazi još slobodnog prostora za ležaljke i ostale sadržaje u vašoj režiji. Na grebenu je bar na plaži i klub Etnik (Ethnik) odakle se mogu videti najlepši zalasci sunca na Sitoniji. Ovaj bar je u etno stilu, sa suncobranima od palminih listova i drvenim ogradama, a ima i suncobrane i ležaljke. Etnik je poznat širom Grčke po opuštenoj atmosferi i divnim zalascima sunca.

Ako želite da dođete kolima do samog bara, ne skrećite na isključenju za hotel Despotiko i kamp Iza već produžite malo napred glavnom magistralom i na raskrsnici (GPS: 40.0015583N 23.8880968E) skrenite levo. Spuštajte se ka moru i posle nepunih kilometar dolazite do raskrsnice na kojoj se odvajate levo za Etnik (GPS: 40.000983N 23.8783336E).

Ako krenete prema Toroniju, dakle levo od Tristinike, dolazite do još jedne odlične plaže koja se zove Destenika odnosno Tristinikuda.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)