www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

halkidiki-sitonija-zapadna-obala-paradisos-cover

Plaža Paradisos

Peščana plaža Šljunkovita plaža Za porodice sa decom Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Kamp Parking u blizini Spasilačka služba Plaža dostupna kolima Plaža dostupna busom

GPS: 40.10313,23.775852

Paradisos je praktično severna plaža Neos Marmarasa na zapadnoj obali Sitonije, do koje posetioci ovog letovališta mogu i prošetati. Istoimeno mesto Paradisos ispred koga se pruža do skoro je bilo nerazvijeno, ribarsko mesto, koje se iz godine u godinu razvija i širi i sada je praktično spojeno sa pomenutim Neos Marmarasom. Udaljeno je 56 kilometara od Nea Mudanje, odnosno 116 kilometara od Soluna.

halkidiki-sitonija-zapadna-obala-paradisos

Glavna plaža duga je skoro 1 km

Ime plaže na grčkom znači raj. To je lep mali zaliv sa kristalnom vodom i zelenilom. Plaža je na samo 1 km od Neos Marmarasa koji ima dobro razvijenu turističku infrastrukturu sa brojnim restoranima, barovima na plaži, ribljim tavernama, mini marketima, bankama i zdravstvenim centrom. Samo naselje Paradisos je sa nekoliko privatnih hotela, nekoliko taverni, kafića i restorana, pekarom i jednim velikim marketom.

halkidiki-sitonija-zapadna-obala-paradisos

Mala šljunkovito-peskovita plaža smeštena je sa desne strane od glavne plaže

Oko 1.000 metara duga plaža Paradisos je peskovito-šljunkovita, a sastoji se praktično od 3 plaže. Velika centralna plaža duga je oko 940 metara, a dve male, veoma slikovite plaže smeštene sa obe strane glavne, jedna duga oko 80 a druga oko 60 metara. Srednja i najveća plaža je dobro organizovana i nudi brojne sportske aktivnosti, restorane, ležaljke i suncobrane. Bitno je napomenuti i da je centralna plaža sa desne strane šljunkovita, sa krupnim kamenjem na ulazu u vodu, dok ćete sa leve strane naći delove sa prekrasnim peskovitim ulaskom u vodu. Pored plaže vodi ulica u kojoj nije zabranjen saobraćaj, gotovo u nivou sa plažom.

halkidiki-sitonija-zapadna-obala-paradisos

Plaža kampa smeštena je u mirnoj uvali sa leve strane, na rtu koji razdvaja Neos Marmaras i Paradisos

Plaža desno od glavne je šljunkovito-peskovita, dok je na krajnjoj levoj strani plaže kamp, na rtu koji razdvaja Paradisos i Neos Marmaras, sa svojom plažom u mirnoj uvali.

Najveći broj gostiju je iz Srbije, pa ćete se osećati kao kod kuće jer se na celoj plaži govori srpskim jezikom. Kafići uz plažu živi su u toku dana, ali se noćni provod svodi na večere u tavernama i restoranima. Kao i na celoj Sitoniji, budite spremni na veliki broj komaraca jer ovde nema zaprašivanja zbog pčela po kojima je poluostrvo poznato.

Paradisos često dobija Plavu zastavu EU i ima dobro razvijenu turističku infrastrukturu, sa mnoštvom apartmana i studia koji odgovaraju svačijem budžetu, koji se nalaze u dužini od nekoliko stotina metara uz peščanu obalu.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)