www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

halkidiki-sitonija-zapadna-obala-nikiti-lagomandra-cover

Plaža Lagomandra

Peščana plaža Stenovita plaža Plaža nagrađena plavom zastavicom Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Velika gužva Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Smeštaj u blizini Spasilačka služba Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima

GPS: 40.135504N  23.746905E

Lagomandra (Λαγομανδρα) je prelepa plaža udaljena oko 7 km severno od Neos Marmarasa, na putu od ovog mesta ka Nikitiju na severu zapadne obale Sitonije, udaljenom 14 km od plaže.

Ovo je jedna od najlepših plaža Sitonije, poznata po pravoj maloj borovoj šumi pored plaže i prijatnom, krupnom pesku. Gotovo svake godine dobija Plavu zastavicu EU za čistoću, održavanje i kvalitet plaže i mora. Plažu održava hotelsko-apartmansko naselje koje se nalazi u zaleđu i predstavlja jedno od najboljih na Sitoniji.

halkidiki-sitonija-zapadna-obala-neos-marmaras-lagomandra

Severna plaža na Lagomandri je organizovana, sa suncobranima, ležaljkama i beach barom

Lagomandra ima praktično dva dela koja su razdvojena malim rtom. Severni i posećeniji deo plaže dug je oko 320 i širok do 30 metara. Ovaj deo plaže smešten je u uvali, amfiteatralnog je oblika, sa prekrasnim, krupnim zlatnim peskom i kristalno čistom vodom. Voda je ovde mirnija, ali relativno brzo raste dubina, pa roditelji moraju biti oprezniji sa decom, koja ipak mogu uživati na plaži igrajući se u prijatnom pesku koji se lepi za telo ili hladu borova. Negde po sredini ove plaže je beach bar sa ležaljkama, suncobranima, odličnom muzikom i osveženjem za posetioce, a plažu redovno obilaze i prodavci krofni kojima se deca posebno obraduju. Leva strana od beach bara je najposećenija, sa puno porodica sa decom koje ovde traže hlad, dok ćete usamljeniji biti na desnom, užem delu plaže.

halkidiki-sitonija-zapadna-obala-neos-marmaras-lagomandra

Južni deo je neorganizovan, ali ovde možete iznajmiti čamce, probati džet ski i oprobati se na banani

Drugi, južni deo plaže je dug oko 470 i širok do 15-ak metara i okrenut je ka otvorenom moru. Ovo je neorganizovani deo plaže, sa manje posetilaca, ali ćete biti u mogućnosti da iznajmite čamac, vozite džet ski ili se voziti grupno na banani.

Lagomandra je lako dostupna autom i ima dovoljno mesta za parkiranje, u hladu borova. Većinu posetilaca čine gosti iz Srbije kod kojih ova plaža i hotel u zaleđu postaju sve popularniji iz godine u godinu.

Kada od naselja Nikiti krenete ka ovoj plaži, potrebno je da preduzmete dodatne mere opreza na putu zbog brojnih krivina i velikog broja automobila koji se uključuju ili isključuju ka sporednim, bočnim putevima.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)