www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Skiatos-plaza-Kastro

Plaža Kastro

Peščana plaža Šljunkovita plaža Srednje zauzeta Taverna ili kafić na plaži Plaža dostupna kolima Plaža dostupna samo peške Plaža dostupna brodom

GPS: 39.20767488598309N  23.462677001953125E

Kastro (Κάστρο) je najsevernija plaža na Skiatosu i nalazi se u podnožju strmih brda, odmah ispod predivne srednjevekovne tvrđave po kojoj je dobila ime (“Kastro” na grčkom znači “tvrđava”). Nalazi se na udaljenosti od oko 11 km severno od grada Skiatosa, na severnoj obali ostrva, u maloj uvali otvorenoj prema severu. Veoma blizu je i čuvena plaža Lalaria pa računajte na bogat dan ako kojim slučajem jedrite.

Skiatos-plaza-Kastro

Plaža Kastro je okružena prelepim morem

Ova peščano-šljunkovita plaža je podeljena na dva dela. U plićaku ispred onog manjeg ima dosta kamenja i stenja pa izletnički brodovi pristaju ispred većeg. Stena ima i na samoj obali a znatiželjnici mogu da istraže tri morske špilje koje će naći tačno iza rta.

Većina dolazi izletničkim brodovima koji osim ove obilaze i plažu Lalaria.

Tu je i beach bar i zna da bude krcat kada pristane brod sa ekskurzijašima, posebno u letnjim mesecima. Inače, na plaži Kastro uvek ima ljudi iako je prilično izolovana i razlog tome leži u činjenici da je veoma blizu pomenuta srednjevekovna tvrđava istoga imena koja se smatra jednom od najznačajnijih atrakcija na ostrvu.

Smeštajne mogućnosti su dostupne tek na području grada Skiatosa, daleko od plaže koja uopšte nije organizovana ali nudi kristalno čisto i neverovatno lepo more, obično sa talasima.

Ne treba propustiti obilazak srednjevekovne tvrđave Kastro koja se nalazi odmah iznad plaže.

Do plaže je moguće doći i privatnim prevoznim sredstvima (automobilom i motociklom) ali to podrazumeva spuštanje uskom ali dobrom i ne tako strmom stazom do plaže. Druga je varijanta da idete do Kastra i odatle nastavite pešice do plaže, strmim stepenicama.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Skiatos-Tvrdjava-Kastro
Tvrđava Kastro
Skiatos-Lalaria
Plaža Lalaria
Skiatos-Manastir Evangelistria-56T
Manastir Evangelistria
Skiatos-Manastir-Panagia-Kehria
Manastir Panagia Kehria (Kechria)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)