www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Tasos-plaza-Dasilio-Ilio-Mare-6-C

Plaža Dasilio (Dasillio, Dasilio Prinu, Ilio Mare)

Peščana plaža Plaža nagrađena plavom zastavicom Za porodice sa decom Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Kamp Parking u blizini Prodavnica u blizini Smeštaj u blizini Sportski sadržaji Tuševi Plaža dostupna kolima Plaža dostupna busom

GPS: 40.7557828N  24.5610523E

Plaža je poznata i pod nazivom Ilio Mare, po hotelu koji se nalazi na samoj obali

Plaža je poznata i pod nazivom Ilio Mare, po hotelu koji se nalazi na samoj obali

Dugačka i uska kamp-plaža Dasilio (Δασύλλιο, Dasilio Prinu) se nalazi pored Skale Prinos. Od Limenasa je udaljena 17 km. Dugačka je nekoliko kilometara, ima Plavu zastavu i proteže se od glavne luke u Skali Prinos. Dno je peščano, bez stena i kamenja (mada ga ima na pojedinim mestima pa ne treba zabosti prvo slobodno mesto već malo procunjati i pronaći deo gde je lep ulaz u vodu).

Deo plaže ispred hotela Ilio Mare godinama unazad dobija Plavu zastavu.

Dasilio može da se prevede kao “šumarak” i naziv Vam postaje logičan čim stupite na plažu. Zemljište oko Dasilio Prinu je jako pošumljeno, sa oko 250 različitih vrsta drveća.

Plaža je peščana i ima ležaljke i suncobrane

Plaža je peščana i ima ležaljke i suncobrane

Plažu možemo podeliti na dva dela (između kojih ne postoji granica). Jedan se pruža na desno od kampa koji je na samoj obali i ide ka luci Skala Prinos dok je drugi deo levo, prema Skali Sotiros i taj je bolji. Kampu pripada oko 800 metara.

Na plaži se nalazi najveći kamp na Tasosu koji je pre nekoliko godina bio proglašen za treći najbolji na Balkanu.

More je čisto i uglavnom plitko mada je na nekim delovima pad strm. Plaža je organizovana i možete iznajmiti ležaljke i suncobrane. Duž obale ima pet barova koji će Vas poslužiti koktelima, osveženjem, sladoledom i nekom laganom klopom. Ispred jednog od njih postoji i mreža za odbojku na pesku a možete vežbati i svoje kanu veštine.

Plaža se kao što je već pomenuto nalazi ispred najvećeg kampa na Tasosu, sa oko 300 šatora, koji je pre nekoliko godina bio nagrađen kao treći najbolji kamp na Balkanu. Ovaj deo Tasosa je doslovno tako blizu mora da možete čak i spavati s nogama u vodi. A nakon kupanja na ovoj prelepoj plaži možete se istuširati u kampu ili koristiti toalet bez da platite a onda, ako želite popijte piće u beach baru koji pripada kampu.

Na plaži se nalazi najveći kamp na Tasosu.

Na plaži se nalazi najveći kamp na Tasosu.

Desno od kampa, prema luci, nalazi se hotel Artemis po kome je taj deo ove dugačke plaže u pojedinim vodičima i nazvan, a čiji ga gosti uglavnom i koriste.

Ako ste sa mlađim naraštajima nećete pogrešiti jer je more uglavnom plitko, a u kampu imate igraonicu i mini market. Ljubitelji sportskih aktivnosti će uživati u već pomenutoj odbojci na pesku, tenisu, basketu i fudbalu. Takođe možete otići u bilo koju od mnogobrojnih  taverni u okolini i isprobati neke od grčkih specijaliteta. Na samoj plaži je smešten i hotel Ilio Mare pa ćete je u mnogim vodičima pronaći i pod tim imenom. Hotel se nalazi na levom delu plaže (levo od kampa) koji je bolji i koji ima Plavu zastavu.

Desno od kampa, prema luci, peščani, organizovani i lepo održavani deo plaže se u pojedinim vodičima može pronaći pod nazivom Artemis, po istoimenom hotelu čiji je gosti uglavnom i koriste mada je slobodna i za sve druge posetioce kao i ležaljke i suncobrani koji se dobijaju gratis (uz piće, kao na većini plaža na Tasosu).

Prvih nekoliko metara u vodi je sitan pesak što je pogodno za one sa malom decom. Uz to, dubina vode se postepeno povećava. Pored plaže je parkić sa borovinom i igračkama za decu.

Plaža nije među najboljima na ostrvu, ali ima dobru lokaciju za popodnevno kupanje i čekanje na zalazak sunca.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Tasos-Skala-Rahoniu
Plaža Skala Rahoniu (Rachoniou)
Tasos-Kazaviti
Kazaviti (Megalos Prinos)
Tasos-Sotiros
Sotiras i Skala Sotiros
Tasos-Prinos-Skala-Prinos
Prinos i Skala Prinos

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)