www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Kamp-Talata-Kalamici-Sitonija (35) - C

Kamp i plaža Talata (Thallatta)

Peščana plaža Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Velika gužva Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Kamp Parking u blizini Prodavnica u blizini Spasilačka služba Sportski sadržaji Tuševi Plaža dostupna kolima

GPS: 39.9847164N 23.9874029E

Kamp Talata (θάλαττα) predstavlja jedinstveno mesto u svakom smislu. Nalazi se odmah pored letovališta Kalamici, u sledećoj uvali. Ako dolazite iz Sartija, krenite na jug, prođite oba ulaza u Kalamici i nekih stotinjak metara posle hotela Ermioni imate skretanje levo (GPS:39.989965N 23.9864159E) odakle se lagano spuštate ka obali i dolazite do parkinga i ulaza u kompleks. Na kapiji će vas možda malo cimati kako ne možete da uđete jer niste korisnik kampa, ali uglavnom se prođe. Drugi način je da krenete stazicom levo od ograde kampa i dolazite do plaže.

Bazen je samo jedan od sadržaja koje možete koristiti ako ste gosti kampa

Bazen je samo jedan od sadržaja koje možete koristiti ako ste gosti kampa

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Kalamiciju

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sartiju

Kamp zauzima ogromnu površinu i postoji od 2006. godine. Predstavlja pravi mali grad sa puno zelenila i hladovine. Nastao je kao rezultat ljubavi i kreativnosti ljudi koji su ga stvorili, a inspirisani stvaranjem savršenih uslova za alternativni odmor i istovremenu snažnu povezanost čoveka sa prirodom. Ovaj kamp predstavlja jedinstven eko – sistem koji je deo evropskog programa za očuvanje životne sredine Scenic (Natura 2000).

Beskraj plavog horizonta u kombinaciji sa uređenom peščanom plažom sa svim potrebnim sadržajima, tirkizno more i neverovatne stenovite uvale privlačne za ronjenje i snorkling (u kampu postoji diving centar) učiniće ovo mesto idealnim za vaš odmor, kupanje, sportove na vodi ili istraživanje i upoznavanje okoline. Područje sa puno zelenila je na raspolaganju za šetnju ili trčanje kao i za raznorazne sportove. Bazen, tuševi i dosta prirodnog hlada unutar kompleksa učiniće da svako pronađe svoje mesto za uživanje.

Kamp Talata je jedno od najboljih mesta na Sitoniji. Potpuno je organizovan, ima sve potrebne sadržaje kao i nekoliko smeštajnih opcija. Plaža je peščana i prilično dugačka.

Na plaži postoje suncobrani i ležaljke koje možete da koristite ako poručite piće. Nalaze se ispred bara, od sredine plaže pa na levo. Ako nećete, ima dovoljno slobodnog prostora da spustite svoje peškire i postavite suncobran s obzirom da je plaža dugačka čak 400 metara i široka šezdesetak.

Drveni bungalovi u kampu Talata

Drveni bungalovi u kampu Talata

Kamp ima 7 zona i nekoliko različitih tipova smeštaja. Imate mogućnost da odsednete u kamp prikolicama koje imaju svoj ograđeni prostor ispred u vidu drvene kućice, iste takve postoje i na samoj plaži, a tu su i klasični šatori kao i drveni bungalovi koji će vas na kratko “preseliti” na Tajland ili neku drugu egzotičnu destinaciju. Gostima je na raspolaganju luks sanitarni prostor sa tuševima i toaletima za žene i muškarce. Topla voda je dostupna tokom celog dana kao i kuhinja i perionice veša ili posuđa. Svi objekti ispunjavaju najstrože specifikacije i standarde Evropske unije.

Gostima kampa je na raspolaganju i restoran tradicionalne grčke kuhinje gde mogu isprobati domaća jela pripremljena po autentičnim receptima. Osim restorana, tu su i pizzeria, snack bar, supermarket, bar na plaži, mini market (otvoren 24 sata) za prodaju duvana i suvenira, internet kafe… Tokom leta je ponuda kampa raznovrsnija jer se organizuju razni muzički sadržaji – koncerti i zabavni programi.

Tokom leta se u kampu organizuju razni muzički sadržaji – koncerti i zabavni programi, a ljubitelji sporta mogu da uživaju u fudbalu, košarci, odbojci na pesku, tenisu, potpuno opremljenoj teretani, velikom bazenu i sauni. U samom vrhu interesovanja su vodeni i ekstremni sportovi, ronjenje, kanu i jet ski. Svaka sportska aktivnost je pod nadzorom posebno obučenog osoblja kampa.

Ljubitelji sporta mogu da uživaju u fudbalu, košarci, odbojci na pesku, tenisu, potpuno opremljenoj teretani, velikom bazenu i sauni. U samom vrhu interesovanja su vodeni i ekstremni sportovi, ronjenje, kanu i jet ski. Svaka sportska aktivnost je pod nadzorom posebno obučenog osoblja kampa. Osim zabave, krajnji cilj organizovanih programa je i sticanje znanja i veština kroz same aktivnosti. U sklopu kampa je otvoren i kid’s fun club, dečiji kreativni centar u kome kroz svakodnevno učesće deca mogu da uživaju.

U kampu postoji dečije igralište

U kampu postoji dečije igralište

Kamp je posvećen ekološkom očuvanju prirode. Tako na primer, u proizvodnji povrća i ostalih bioloških proizvoda se ne koriste sintetička hemijska đubriva i antibiotici. Takođe, vrši se reciklaža biljnog otpada u cilju održavanja prirodne ravnoteže i plodnosti tla i istovremeno održivog razvoja celog kampa.

Kamp i plaža su posebno prilagođeni najmlađim naraštajima kojima je na raspolaganju dečija radionica i igralište sa dosta sprava.

Kamp Kalamici Talata pripada najvišoj kategoriji koja postoji u zemlji i teži Evropskoj nagradi od 4 zvezdice, s obzirom na to da će se ta sistematizacija uskoro primenjivati i u Grčkoj.

Ko bude željan dodatnih sadržaja i promene okruženja barem na kratko, može da skokne do susednog letovališta Kalamici ili do Sartija, a ni Toroni i Neos Marmaras nisu daleko.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)