www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Kasandra – Plaže

Kliknite na www.grckanadlanu.rs/grcka-letovanje/halkidiki-kasandra-i-solunski-zaliv-plaze za kompletan vodič o plažama na Kasandri – koordinate, opisi, fotografije…

Kasandra, najzapadniji prsten Halkidikija i najbliži Solunu, najpopularnije je i najnaseljenije od tri poluostrva Halkidikija. Predivne peščane i stenovite plaže, borovom šumom prekriveni rtovi i predivno azurno plavo more privlače hiljade turista, među kojima i veliki broj Srba kojih je iz godine i godinu sve više.

Poluostrvo Kasandra nudi sve pogodnosti – od hotela svih kategorija, preko tradicionalnih grčkih taverni, diskoteka, barova, do raznovrsnih rekreativnih objekata, posebno onih za vodene sportove. Noćni život privlači veliki broj turista, ali i Grka celog područja, pa i na hiljade Solunjana koji ovde redovno provode vikende. Ali, ako su mir i tišina ono što želite, tu su i brojna skrovita mesta i plaže na kojima možete uživati u prijatnom odmoru.

halkidiki-kasandra-zapadna-obala

Kasandra je najpitomije od tri poluostrva, sa obrađenim zlatnim poljima, brežuljcima sa bujnom vegetacijom i predivnim borovim šumama. U unutrašnjosti ostrva živi nešto starije stanovništvo koje se obično bavi poljoprivredom na tradicionalni način i koji svakog stranca dočekuju kao prijatelja.

Do poluostrva se najbrže dolazi obilaznicom oko Soluna, a prvo naselje se nalazi na rastojanju manjem od 70 km od ovog grada. Mali rezorti i naselja nalaze se udaljeni svega nekoliko kilometara udaljeni jedni od drugih i često ih povezuju plaže. Ukoliko ste na odmor došli bez auta, uvek možete koristiti usluge rent-a-car agencija ili javne autobuse koji na ovom poluostrvu idu redovno.

Često ovde možete čuti i naziv Palini. Ovo nije selo ili grad, to je stari naziv za Kasandru po kome i danas jedna opština nosi isto ime. U blizini naselja Kalitea nalazi se i hotel ovako nazvan.

halkidiki-kasandra-zapadna-obala-posidi

More je ovde kristalno čisto, sa tirkizno plavom bojom. Na istočnoj obali su talasi veoma retki, a površina je gotovo uvek glatka kao ogledalo. Plaže su najčešće peščane, a ima i onih sa kamenčićima i šljunkom. Na plažama su ležaljke barova obično besplatne za korišćenje, ali morate naručiti neko piće i uz to ćete celog dana uživati ispod suncobrana.

Iz nekih od mesta možete krenuti i na celodnevne izlete brodom do druga dva prsta Halkidikija, sa ručkom na brodu. Za ovakve izlete, potrebno je i znati neke korisne stvari. Ulaznice se kupuju unapred, obično u večernjim satima za naredni dan. Najbolje bi bilo doći najmanje pola sata pre polaska i zauzeti neko od dobrih mesta na brodu, u hladu. U svakom slučaju, korisno je poneti i nešto dugih rukava jer zbog vetra nećete osetiti koliko je sunce jako.

Pored putovanja na Svetu Goru i Sitoniju, odavde se organizuju i izleti ka pećini Petralona, izleti do akva parka Waterland blizu Soluna, kao i ture do samog grada Solun.

Istočna obala poluostrva Kasandra je turistički dosta razvijenija od zapadne obale, a među turistima iz Srbije je poslednjih godina apsolutni hit. Prelepe peščane plaže, kristalno čisto more, blizina Soluna, brojne taverne, restorani, odlični hoteli, klubovi i barovi na plaži, uz aktivan noćni život, privlače iz godine u godinu sve više turista.

Zapadna obala poluostrva Kasandra je turistički nerazvijenija od istočne strane, sa dosta manje turista. Tek poslednjih godina intenziviran je razvoj ovog dela, a sve češće se i turisti iz Srbije odlučuju da posete zapadnu obalu koja je dobra baza za obilazak poluostrva.

O Grčkoj

Ostale zanimljivosti

Kefalonija

Fiskardo je jedino selo koje je 1953. preživelo zemljotres

Plaže, naselja, znamenitosti, zanimljivosti, korisne informacije, put do Kefalonije

Zanimljivosti o Kefaloniji

Kefalonija-Markopulo-zmije

Markopulo je selo smešteno u jugoistočnom delu Kefalonije (GPS: 38.08079786354283N 20.73117971420288E). Nalazi se visoko u brdima na prirodnoj terasi iznad regije Katelios...

Akva parkovi u Grčkoj

Waterland_tumb

Pogledajte mapu i opise svih akva parkova u Grčkoj

Ukratko o Kasandri

kasandra-zapadna-obala-ukratko

Plaže, naselja, znamenitosti, zanimljivosti, korisne informacije

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)