www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Praznici i festivali na Lefkadi

Kao i svaki deo Grčke i Lefkada ima mnogo verskih festivala, praznika i proslava. Razni događaji se organizuju tokom cele godine, posebno tokom leta.

Praznik Agios Spiridonasa

Za praznik Agios (svetog) Spiridona(sa), sveca zaštitnika ostrva, 12. decembra, glavni grad Lefkade organizuje koncert nakon čega sledi veliko slavlje koje traje do zore.

Susret filharmonija

Od 19. do 21. jula, ostrvo Lefkada je domaćin muzičkih nastupa izvrsnog filharmonijskog orkestra sa Krfa kojima prisustvuju i drugi filharmonijski orkestri iz cele Grčke.

Godišnjica ujedinjenja

Dana 21. maja, u glavnom gradu se održava festival kojim se obeležava godišnjica ujedinjenja Lefkade (i ostalih jonskih ostrva) sa nezavisnom i novoizgrađenom grčkom državom koje se desilo 1864. godine.

Prikaz (oživljavanje) tradicionalnog venčanja na Lefkadi

Selo Karia 11. avgusta organizuje oživljavanje tradicionalnog venčanja tokom kog je mlada okićena a nakon venčanja sledi proslava i terevenka.

Proslava jezika i umetnosti

Tokom avgusta meseca, gradska kuća u glavnom gradu organizuje razne događaje posvećene delima poznatih grčkih umetnika i književnika s mnogo predavanja, performansa, izložbi i tradicionalnih plesova.

Lefkada-Festivali

Tokom godine se održavaju brojni festivali

Praznik Agia Kiriaki

7. jula, u selima Nidri i Vliho se slavi praznik Agia Kiriaki (Sveta nedelja) uz muziku, igre, hranu i vino.

Velika Gospojina

Kao i u svakom delu Grčke, Velika gospojina koja se slavi 15. avgusta je jedan od najvažnijih verskih praznika na Lefkadi i slavi se uz verski obred nakon čega sledi velika proslava kada ljudi igraju, jedu i piju celu noć. Ovo slavlje je posebno živo i interesantno u selima Ligia i Vasiliki.

Međunarodna smotra folklora

Ovaj zanimljiv festival se održava tokom avgusta meseca u glavnom gradu Lefkada i sastoji se od raznih događaja s tradicionalnim igrama i pesmama iz celog sveta.

Parada se održava u prvu nedelju festivala tokom koje nastupaju plesne grupe iz celog sveta.

Valaoritia

Valaoritia je naziv za kulturni i folklorni festival u organizaciji kulturnog društva “Odisej” koji se održava 20. jula u mestu Nidri.

Praznik Svetih otaca

U selu Nikiana, u prvu nedelju po Vaznesenju (Spasovdanu), slavi se praznik svetih otaca uz verski obred, nakon čega sledi gozba uz lokalne proizvode.

O Grčkoj

Ostale zanimljivosti

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Hilandar – pravoslavna duša Srbije

1-2012-09-16-321722899-12-34-01

Ovog letа gospodnjeg, 2012. godine, spojili smo lepo sа još lepšim.

Praznici i festivali poluostrva Halkidiki

halkidiki-festivali-sani-letnji-festival-10

Prvi Dance Xperience Festival održan je 2011. godine uz učešće stranih i grčkih izvođača i DJ-eva i već se svrstao u red najboljih festivala Grčke...

Stavros~Aranžmani letovanje 2017

Stavros_setalica

Leto 2017 ~Hoteli i apartmani~

Lokalni saobraćaj Halkidikija

halkidiki-plaza

Sva naselja i plaže Halkidikija povezana su autobusom sa Solunom. Autobuske linije ka najprometnijim destinacijama saobraćaju po nekoliko puta dnevno, a tokom sezone uvode se i vanredne linije...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)