www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Turkolimnionas-Sitonija (9) - C

Plaža Turkolimnionas (Tourkolimnionas)

Peščana plaža Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Nema gužve Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Plaža dostupna kolima

GPS: 40.0364783N 23.999784E

Turkolimnionas (Τουρκολιμνιώνας) je malena uvala na jugoistočnoj obali Sitonije, u oblasti Sikja. Od Sartija je udaljena 11, a od Kalamicija oko 7,5 kilometara. Treća je u nizu plaža koje se nastavljaju ka jugu od glavne, velike plaže Sikja.

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sartiju

Ako dolazite iz pravca Sartija, prođite isključenja za plaže Goa, Valti i Agridia i produžite napred još oko dva kilometra. Dolazite do prvog skretanja za plažu Sikja (GPS: 40.0541657N 23.9834064E), dok je odmah iza krivine i drugo (GPS: 40.051628N 23.9832509E). Možete da se isključite gde god vam volja ili da produžite pravo. Ako ste skrenuli, nastavljate vožnju prema obali. Maltene pred samim morem se put račva i tu idete desno. Prolazite celu plažu Sikja, kampove i dolazite do raskrsnice. Desno se vraćate ka magistrali, a vi idete levo, pratite obalu i posle par stotina metara dolazite do male, ušuškane uvalice Linaraki sa poznatom tavernom Akrogiali.

Produžite istim putem i posle par krivina dolazite do plaže Limanaki koju ćete najlakše prepoznati po četiri taverne i ovo mesto nemojte da preskočite ako ste ljubitelj dobre ribe i plodova mora. Pošto je vaš cilj plaža Turkolimnionas, od uvale Limanaki nastavite putem još nekih 250 metara i stigli ste (sa glavnog puta se isključujete pre krivine udesno, u suprotnom produžavate za sledeću plažu Klimatarja). Pre plaže postoji improvizovani parking prostor u vidu proširenja pored puta.

Na plaži postoje ležaljke i suncobrani koji su u vlasništvu taverne "Korali"

Na plaži postoje ležaljke i suncobrani koji su u vlasništvu taverne “Korali”

Turkolimnionas je odlična plaža sa tavernom “Korali”. Nalazi se u oblasti Sikja.

Ako ste na glavnoj magistrali produžili pravo, prolazite skretanje za selo Sikia i posle sledeće krivine i pravca iza nje imate odvajanje sa glavnog puta (40.0347327N 23.9820385E). Tu se izdvajate i spuštate ka moru. Kad dođete do istog, idete desno i odmah tu vam je plaža Linaraki, a malo dalje i Limanaki. Ovo isključenje koriste i oni koji dolaze iz pravca Kalamicija odnosno Toronija i Neos Marmarasa.

Ova odlična peščana plaža (fini beli pesak) je dugačka oko 100 metara i smeštena je u maloj uvali okruženoj tirkiznim morem. Najčešće nema vetra i more je mirno i toplo. S obzirom da je i plitko, a dno peščano, dobra je i za porodice sa malom decom. Opremljena je ležaljkama i suncobranima koji su u vlasništvu odlične riblje taverne “Korali” skrivene u hladovini i sa pristojnim cenama. Tačnije, središni deo plaže je zauzet dok sa leve i desne strane ima dovoljno slobodnog mesta za one koji žele da leže na svom peškiru.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)