www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Orange-Sitonija (18) - C

Plaža Orange (Portokali)

Peščana plaža Stenovita plaža Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Velika gužva Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Plaža dostupna kolima Plaža dostupna brodom

GPS: 40.1268258N 23.9688581E

Plaža Portokali (Πορτοκάλι) ili Orange beach, naziv pod kojim je većini poznata, nalazi se na 6 i po kilometara severno od Sartija, u pravcu Vurvurua.

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sartiju

Deo je niza plaža ukupne dužine oko 5 kilometara i svakako najpoznatija od njih. Orange beach je, tačnije, jedna od najslikanijih i najpoznatijih plaža na Sitoniji i celom Halkidikiju. Nećemo se složiti da je najbolja kao što ćete pročitati na mnogim mestima, jer jednostavno mislimo da ima dosta boljih, ali je svakako trendi i fensi mesto koje ne biste smeli da preskočite tokom turneje po Sitoniji.

Orange je svakako jedna od najpoznatijih i najslikanijih plaža na Sitoniji.

Krenite na sever, prođite kamp Platanici i na 6. kilometru od Marinopulosa u Sartiju imate skretanje (GPS: 40.1236345N 23.9674795E). Odatle se spuštate kolima kroz borovu šumu još nekih 400-500 metara i parkirate se gde nađete mesto. Računajte na veliku gužvu pošto je ovo kao što je već rečeno jedna od najpopularnijih plaža na Sitoniji. Mnogi izleti brodom se ovde zaustavljaju pa je i to jedan od razloga zašto su gužve tolike.

Plaža je peščana, okružena borovom šumom i stenama koje su posebna atrakcija i mnogima omiljeno mesto za fotkanje. More je tirkizno, prelepo, kristalno čisto, ali plitko, čak 20-ak metara od obale pa ćete sresti i dosta ljudi sa decom.

Desno od Orange-a se krije još nekoliko izolovanih, peščanih uvalica koje takođe vredi videti i koje su poznate pod nazivom Kavurotripes. Na nekima se kupaju porodice ili parovi, a na nekima pripadnici gay populacije ili nudisti. Nisu organizovane pa ponesite sve što mislite da će vam zatrebati.

Na plaži postoje ležaljke i suncobrani, a tu je i bar u kome je velika ponuda pića, hrane i sladoleda (jedan je na samoj plaži dok je malo iznad i kantina). Konzumacija je obavezna ako želite ležaljku i suncobran. Za sopstvene ležaljke i suncobrane ima veoma malo mesta, a i gužve na ovoj plaži su velike, pa se preporučuje da dođete ranije kako biste uspeli da nađete prostor za sebe.

Desno od Orange-a se krije još nekoliko izolovanih, peščanih uvalica koje takođe vredi videti i koje su poznate pod nazivom Kavurotripes. Na nekima se kupaju porodice ili parovi, a na nekima pripadnici gay populacije ili nudisti. Nisu organizovane pa ponesite sve što mislite da će vam zatrebati.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)