www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

halkidiki-sitonija-zapadna-obala-nikiti-mitari-cover

Plaža Mitari

Peščana plaža Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Kamp Parking u blizini Tuševi Plaža dostupna kolima

GPS: 40.14271N  23.735458E

halkidiki-sitonija-zapadna-obala-nikiti-mitari

Pogled na plažu i istoimeni kamp

Na oko 12 km jugoistočno od centra Nikitija i 8 kilometara severno od Neos Marmarasa, pruža se plaža Mitari sa organizovanim, istoimenim kampom. To je predivna mala plaža, duga svega oko 100 metara i široka i do 20 metara, a da biste joj pristupili morate tražiti dozvolu od menadžmenta kampa koji njome upravlja.

Plaža se nalazi u produžetku 2 kilometra duge plaže Elia, odnosno posle hotela Anthemus sea beach i privatne Antimus plaže. Ona je praktično nastavak Elia plaže, koja se završava južno odavde, plažom Mikri Elia. Mitari kamp nalazi se na rtu koji duboko ulazi u more, a plaža je sa njegove južne strane, dobro zaklonjena u maloj uvali.

halkidiki-sitonija-zapadna-obala-nikiti-mitari

Pogled na plažu iz kafe bara

Ulaz u kamp se nalazi na nekih 300 metara od glavnog puta, a odatle je potrebno još oko 150 metara do plaže. Plaža je sa predivnim, krupnim zlatnim peskom, sa kampom i palmama u zaleđu, a voda topla, mirna i kristalno čista. Ovde možete uživati do kasnih popodnevnih sati u sunčanju, kupanju i pogledu na zalaske sunca iza poluostrva Kasandra na koje plaža gleda. Plaža je sa leve i desne strane ograničena stenama, a lepim stepenicama popločanim kamenom dolazi se do tuševa. Pesak u vodi i na obali podsetiće Vas na poznatu plažu Lagomandra, to je krupan pesak koji se praktično jednim potezom ruke “otrese” sa tela i ne lepi.

Plaža nema ležaljke i suncobrane i sportske sadržaje, a većina kampera se samostalno organizuje. Iznad plaže, na njenom desnom kraju, nalazi se lepi kafić sa koga se pruža odličan pogled na plažu, more i zaliv.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)