www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Bella-Vraka-Sivota-C

Plaža Bela Vraka (Bella Vraka)

Peščana plaža Šljunkovita plaža Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Velika gužva Suncobrani i ležaljke Sportski sadržaji Plaža dostupna samo peške

GPS: 39.3992722N 20.2354243E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sivoti i Pargi

Bela Vraka (Μπέλλα Βράκα) je najspektakularnija i najpoznatija plaža u Sivoti koju ne smete propustiti. Nalazi se na ostrvcetu Megalo Murtemeno (preko puta Sivote) do koga možete preći pešaka pošto je more plitko do kolena. Na plaži ne postoji nikakav kafić pa ponesite sa sobom sve što vam može zatrebati. Voda je topla, smaragdno-zelene boje, veoma plitka i idealna za porodice sa malom decom mada je na ulasku u vodu, na pojedinim mestima, šljunak dosta krupan. Zna da duva vetar i ima dosta surfera. Gužva je velika, osim u ranim prepodnevnim i kasnim popodnevnim satima.

Desno od glavne plaže postoji još jedna

Desno od glavne plaže postoji još jedna

Bela Vraka je najspektakularnija i najpoznatija plaža u Sivoti i simbol celog mesta, ali je mnogo bolja za fotkanje nego za kupanje. 

Plaža je od krupnog peska i sitnog šljunka mada, kao što je već rečeno, ima i prilično krupnog šljunka, doduše samo na pojedinim mestima. Iz centra mesta imate putokaze za Bela Vraku. Skrećete kod hotela i restorana Filakas koji se nalazi skroz levo od rive, iza male gradske plaže i idete uzbrdo. U jednom trenutku se put odvaja desno za plažu Karvuno, a vi produžavate pravo. Idete kolima dokle možete, parkirate se kako znate i umete, a zatim nastavljate da se spuštate pešaka (oko 2-3 minuta). Odavde se i prave najbolje fotke plaže pošto kad se spustite do mora, već ne izgleda toliko impresivno.

Plaža je poznata i po tome što se nalazi na ostrvcetu Megalo Murtemeno, ali se do njega dolazi pešaka jer je more bukvalno do članaka.

More je, kao što je već rečeno, do članaka i za 2 minuta ste na samoj plaži koja je u obliku trougla. Ovo je glavna plaža, a kako joj prilazite, desno ćete videti još jednu uvalu koja je takođe deo plaže Bela Vraka. Do nje možete otplivati i za razliku od glavne, na ovoj postoje ležaljke i suncobrani (nema kafane), a sama plaža je lepša za boravak. Obe plaže su okružene prelepim zelenilom koje moru daje neverovatnu boju. Osim ove dve, na ostrvcetu Veliki (Megalo) Murtemeno postoji još jedna divlja i neorganizovana uvala do koje možete doći nekim plovilom ili plivajući (krije se odmah desno od “druge” plaže Bella Vraka ako gledamo sa kopna).

Sve u svemu, Bela Vraka je simbol Sivote, ali iskreno, mnogo je bolja za fotkanje nego za kupanje. Definitivno je vredi posetiti, ali ne više od jednom jer u okolini ima mnogo boljih i kvalitetnijih plaža.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)