www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Alikes-Amuljani-C

Plaža Alikes

Peščana plaža Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Velika gužva Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Kamp Parking u blizini Prodavnica u blizini Smeštaj u blizini Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima

GPS: 40.3194241N 23.9161849E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja na Atosu

Plaža Alikes (Αλυκές) se nalazi na zapadnoj strani ostrva Amuljani i južno od glavnog grada i jedinog naseljenog mesta od koga je udaljena oko kilometar i po.

Plaza-Alikes-Amuljani-1U

Na plaži Alikes postoji kamp i nekoliko beach barova

Ako ste već na ostrvu ili ako dolazite sa Atosa odnosno iz luke Tripiti, čim izađete sa trajekta idete samo pravo. Sa leve strane vam ostaje apoteka i ubrzo ćete naići na dve prodavnice, jednu sa leve i jednu sa desne strane. Idete samo pravo kroz naselje prateći put za plažu Alikes i hotelski kompleks Agionissi resort. Nekih 850 metara od poslednjih kuća imate raskrsnicu. Ulevo se ide za Agionissi resort i plaže Agios Georgios i Megali Ammos, a pravo (odnosno malo udesno) se ide za Alikes. Ubrzo nailazite na prvi bar, a zatim na tavernu i kamp. Auto možete ostaviti na parkingu kampa ili na nekom od proširenja pored puta.

Ko boravi na ostrvu bez kola može da koristi minibus ili konjsku zapregu :) koji saobraćaju od same luke (stoje kod prodavnice, nekih tridesetak metara od trajektne luke) tačno do kampa ispred plaže Alikes.

Alikes je najlepša, najpoznatija i najfotografisanija plaža ostrva Amuljani, pa čak i jedna od najboljih na celom Halkidikiju.

Alikes je najlepša, najpoznatija i najfotografisanija plaža ostrva Amuljani, pa čak i jedna od najboljih na celom Halkidikiju. U obliku polumeseca je, dugačka je oko 600 i široka oko 20 metara. Peščana je (najsitniji pesak) i ima postepen prelazak u dubinu što je čini idealnom za porodice sa malom decom. Voda je kristalno čista, a boja mora neverovatna.

Prelepa peščana plaža Alikes

Prelepa peščana plaža Alikes

Od sadržaja na plaži postoji nekoliko odličnih barova ispred kojih su ležaljke i suncobrani, restoran i taverna. Tu je i kamp (a svi znamo da su kampovi na najboljim plažama). Sve pobrojano nam govori da je plaža izuzeno posećena i da u toku sezone znaju da budu gužve. Preporuka je da dođete ranije ujutru kako biste zauzeli mesto koje vam najviše odgovara. Takođe, malo dalje od plaže se nalazi par vikendica lokalnih Grka kao i nekoliko kuća koje se bave izdavanjem studija i apartmana.

Kao što je već spomenuto, na plaži se nalazi i kamp Alikes. Od sadržaja kamp ima teren za odbojku na pesku, bar na plaži sa ležaljkama i suncbranima, riblji restoran i mini market.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)