www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Platania-Doherio-Sitonija (4) - C

Plaža Platania (Doherio)

Peščana plaža Stenovita plaža Za porodice sa decom Nema gužve Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Plaža dostupna kolima

GPS: 40.0756989N 23.9848495E

Plaža Platania (Πλατάνια), poznata i pod nazivom Doherio, nalazi se južno od gradske plaže u Sartiju, odnosno u sledećoj uvali posle krajnjeg desnog dela gradske plaže poznatijeg kao Sarti beach. Do plaže možete stići tako što ćete proći ceo Sarti (ili izađi iz njega i krenuti na jug ka Kalamiciju) i skrenuti na prvi prašnjav put koji vodi levo, ka obali. Ovim putem se spuštate nekih 300 metara, kroz platane po kojima je plaža i nazvana i dolazite do samog mora. Uređen parking prostor nije obezbeđen, ali auto možete ostaviti na proširenju iznad plaže (malo poranite kako biste zaboli mesto u hladovini).

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sartiju

Plaža Platania

Plaža Platania

Platania je peščana plaža, sa sitnim kamenčićima na pojedinim delovima, na kojoj nikada nema velike gužve. Iako je okružena zelenilom, na samoj plaži nema prirodnog hlada, čak ni u baru. Plaža je dugačka 200 i široka oko 20 metara, u levom delu ima ležaljke i suncobrane. Ulazak u vodu je postepen što pogoduje porodicama sa malom decom. Na desnom kraju su stene za one koji žele potpunu osamu.

Platania je dobar izbor za one koji bi da pobegnu od gužve koja je karakteristična za gradsku plažu u Sartiju.

Na samom kraju, skroz desno gledajući ka moru, nalazi se jedna od najpoznatijih taverni, “Teano”, u kojoj se organizuju tradicionalne grčke večeri, programi sa živom muzikom i folklornim igrama.

Pored Platanie se nalazi mala uvala bez ikakvih sadržaja, popularna među nudistima. Ko ipak voli organizovane plaže sa mnoštvom barova, ležaljki i suncobrana, Sarti sa svojom 2 km dugačkom plažom ga čeka u blizini.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)