www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaža Limanaki (Pigadaki)

Peščana plaža Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Velika gužva Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Marina ili pristanište Parking u blizini Plaža dostupna kolima

GPS: 40.0348395N 23.9967477E

Plaža Limanaki (Λιμανάκι), u prevodu “lukica”, poznata i pod nazivom Pigadaki, nalazi se na jugoistočnoj obali Sitonije, u oblasti Sikja. Od sartija je udaljena nešto više od 10, a od Kalamicija 7 kilometara.

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sartiju

Peščana plaža Limanaki, poznata i pod nazivom Pigadaki

Peščana plaža Limanaki, poznata i pod nazivom Pigadaki

Ako dolazite iz pravca Sartija, prođite isključenja za plaže Goa, Valti i Agridia i produžite napred još oko dva kilometra. Dolazite do prvog skretanja za plažu Sikja (GPS: 40.0541657N 23.9834064E), dok je odmah iza krivine i drugo (GPS: 40.051628N 23.9832509E). Možete da se isključite gde god vam volja ili da produžite pravo. Ako ste skrenuli, nastavljate vožnju prema obali. Maltene pred samim morem se put račva i tu idete desno. Prolazite celu plažu Sikja, kampove i dolazite do raskrsnice. Desno se vraćate ka magistrali, a vi idete levo, pratite obalu i posle par stotina metara dolazite do male, ušuškane uvalice Linaraki sa poznatom tavernom Akrogiali. Produžite istim putem i posle par krivina dolazite do cilja, plaže Limanaki koju ćete najlakše prepoznati po brojnim tavernama.

Plaža Limanaki je svakako najpoznatija po 4 fenomenalne taverne od kojih je najpopularnija “5 Steps in the sand”.

Ako ste na glavnoj magistrali produžili pravo, prolazite skretanje za selo Sikia i posle sledeće krivine i pravca iza nje imate odvajanje sa glavnog puta (40.0347327N 23.9820385E). Tu se izdvajate i spuštate ka moru. Kad dođete do istog, idete desno i odmah tu vam je plaža Linaraki, a malo dalje i Limanaki. Ovo isključenje koriste i oni koji dolaze iz pravca Kalamicija odnosno Toronija i Neos Marmarasa.

Ovo je plaža koju nikako ne smete da preskočite, pogotovo ako želite da uživate u specijalitetima grčke kuhinje i to pored samog mora! Naime, na plaži postoje 4 odlične riblje taverne sa velikim izborom ribe i morskih plodova, a ono što je takođe bitno je da su cene veoma pristupačne. Prva i svakako najpopularnija je “5 STEPS IN THE SAND”, do nje je “Zambakos” a pored ove “To Limanaki”. Na samom kraju plaže je još jedna taverna, “Zorbas”. Svaka je priča za sebe i svaka ima zelenilo i cveće, baštu na samoj plaži, u pesku, pored mora…zvuči savršeno, zar ne?

5 Steps in the sand je taverna koju nikako ne smete propustiti

5 Steps in the sand je taverna koju nikako ne smete propustiti

“5 STEPS IN THE SAND” je kao što rekosmo najpoznatija i najpopularnija. Osnovana je 1984. godine i za proteklih 30 godina se ogroman broj posetilaca vraća kako bi uživali u specijalitetima i atmosferi. Taverna je specijalizovana za pripremu morskih plodova, ribe i tradicionalnog girosa i suvlakija.

Tavrna “5 STEPS IN THE SAND” je osnovana 1984. godine i za proteklih 30 godina se ogroman broj posetilaca vraća kako bi uživali u specijalitetima i atmosferi. Specijalizovana je za pripremu morskih plodova, ribe i tradicionalnog girosa i suvlakija.

Plaža Pigadaki (odnosno Limanaki) je dugačka oko 150 metara, peščana je (sitan beli pesak), a more tirkizno plavo, plitko i toplo i što je najvažnije, mirno i bez talasa. Ova ušuškana uvalica je okružena niskim šumovitim brdima i odiše nekom prijatnom atmosferom kojoj između ostalog doprinose pomenute taverne. “5 STEPS IN THE SAND” i “Zambakos” imaju svoje ležaljke i suncobrane koje možete koristiti ako popijete piće ili nešto klopate. Na desnom kraju uvale je maleno pristanište i tu ćete videti brodice lokalnih ribara.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)