www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Kefalonija-plaža-Mirtos

Plaža Mirtos (Myrtos)

Šljunkovita plaža Plaža nagrađena plavom zastavicom Grčka na dlanu preporučuje Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Spasilačka služba Plaža dostupna kolima Plaža dostupna busom

GPS: 38.3438776924257N  20.536279678344727E

Mirtos (Μύρτος) je najpoznatija i najlepša plaža na Kefaloniji i jedna od najlepših u celoj Grčkoj i na Mediteranu. Velika je, s tirkiznom vodom i belim šljunkom, okružena strmim liticama koje predstavljaju podnožja dveju planina, Agia Dinati i Kalon Oros.

Kefalonija-plaža-Mirtos

Plaža Mirtos

Mirtos je jedna od najlepših plaža u Grčkoj.

Mirtos je bez sumnje jedna od najpoznatijih atrakcija Kefalonije i zaštitni znak ostrva. Nalazi se u severozapadnom delu ostrva, u opštini Pilaros, 2,5 km od sela Divarata, 8 km od naselja Agia Efimia, 31 km severoistočno od Argostolija i 30 km od Liksurija. Plaža Mirtos je stekla svetsku slavu te je konstantno uključena u putne vodiče kao jedna od najlepših i najslikovitijih na svetu. Redovno dobija plavu zastavu EU za čistoću što je slučaj i sa 2012. godinom.

Neke scene iz čuvenog filma Mandolina kapetana Korelija sa Nikolasom Kejdžom i Penelope Kruz su snimljene na Mirtosu, a 12 puta je izglasana za najbolju grčku plažu.

Plaža je polukružnog oblika, okružena impresivnim belim stenovitim liticama koje stvaraju spektakularnu sliku. Zeleno područje, beli šljunak i kristalna voda čine jedinstven prizor. Plaža je dobro organizovana, u najvećem delu sa suncobranima, ležaljkama i spasiocem. Drugi deo je u potpunosti netaknut i ostavljen s čistim prirodnim lepotama. Možete obići i malu pećinu sa leve strane plaže.

Budite oprezni ako dolazite sa decom pošto obala ima strm pad (zato su boje tako neverovatne)  čim uđete u vodu a podvodne struje su prilično jake. Budite strpljivi i dođite ranije u toku dana ako se zateknete na ostrvu u avgustu jer su gužve tada najveće. Privatni parking Vam je na raspolaganju u podnožju litice na kome ćete malo teže naći mesto pa računajte na parkiranje duž puta kojim se spuštate.

Kefalonija-plaža-Mirtos

Jedna od najlepših plaža na Sredozemlju

Tirkizno more je zaštitni znak Mirtosa, jednog od najviše fotografisanih mesta u Grčkoj. Međutim, kada je vetrovito talasi su jaki. Na plaži postoji kantina koja radi u sezoni dok u selu Divarata odakle počinje spust ka Mirtosu postoji nekoliko taverni.

Do plaže se lako dolazi krivudavim putem svim vidovima prevoza. Na glavnom putu, u selu Divarata postoji putokaz za Mirtos koji ne možete da promašite. Odatle imate oko 2 kilometra vožnje strmim i krivudavim putem. Tokom visoke turističke sezone postoji autobuski prevoz do i od plaže Mirtos koji polazi iz luke sela Agia Efimia. Red vožnje se može naći u tourist office-u u pomenutom selu kao i na netu. Bus staje na putu ka plaži odakle Vas čeka kratka šetnja do krajnjeg odredišta.

Sa glavnog puta Fiskardo-Argostoli iznad plaže imate fantastičan pogled karakterističan po kontrastu belog šljunka i nijansi plave koje stvaraju struje u moru.

Na putu postoje dva dobra mesta za slikanje, južno i severno od plaže i bolje je sa severne strane, sa puta kojim dolazite iz Fiskarda. Imate lep ispust na putu.

Ovo je nešto što stvarno ne treba propustiti. Boja vode je različita u zavisnosti od toga da li ima vetra ili ne. Ako nema, onda je voda bistra i blava. Ako vetar duva imaćete prilike da vidite milion nijansi plave boje.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Kefalonija-Asos
Asos (Assos)
Kefalonija-tvrdjava-Asos
Tvrđava Asos (Assos)
Kefalonija-Agia-Efimia
Agia Efimia
Kefalonija-Fiskardo
Fiskardo

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)