www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaža Manasu (Manassou)

Peščana plaža Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Kamp Parking u blizini Prodavnica u blizini Sportski sadržaji Tuševi Plaža dostupna kolima

GPS: 40.1599434N 23.8958538E

Prelepa plaža Manasu se nalazi na istočnoj obali Sitonije, 12 kilometara južno od Vurvurua, ka Sartiju od koga je udaljena oko 17 kilometara.

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sartiju

Na plaži postoji restoran i bar koji je jedan od najpopularnijih na celom Halkidikiju

Na plaži postoji restoran i bar koji je jedan od najpopularnijih na celom Halkidikiju

Kada glavnom magistralom krenete iz Vurvurua u pravcu Sartija, videćete putokaz za plažu Manasu i skretanje levo (GPS: 40.159189N 23.8898832E). Odatle se spuštate ka obali još nekih 700-800 metara i dolazite do plaže odnosno do parkinga bara Manasu po kome je cela uvala nazvana. Auto, naravno, možete ostaviti na njihovom parkingu. Ako produžite malo napred, dolazite do kampa.

Manasu je poznata i kao “plaža u belom” jer je sve u beloj boji, od ležaljki i suncobrana (konzumacija pića je obavezna ako želite da ih koristite), preko separea, baldahina i drvenih staza koje vode do vode. Levi deo plaže je pod ležaljkama i suncobranima, dok u desnom ispred kampa ima slobodnog prostora gde možete spustiti svoj peškir i zabosti suncobran. U tom delu ima i prirodnog hlada u popodnevnim časovima.

Plaža je potpuno organizovana i ima sve potrebne sadržaje

Plaža je potpuno organizovana i ima sve potrebne sadržaje

Plaža je peščana, a ulazak je postepen i ne prelazi se naglo u dubinu. Dugačka je oko 150 i široka dvadesetak metara. Okružena je šumovitim brdima i borovinom koja daje boji mora neke prelepe nijanse zelene i tirkizne.

Manasu je jedna od najboljih i najpopularnijih plaža na Sitoniji.

Na plaži kao što je već pomenuto postoji bar, jedan od najpopularnijih na celom Halkidikiju, a tu je i kamp Oneirou (u prevodu “San”), potpuno organizovan i sa svim potrebnim sadržajima. Na raspolaganju su vam mini market, lekar, restoran sa grčkom i mediteranskom kuhinjom, prostor za roštiljanje, dečije igralište, tajlandska masaža, beach volley, palačinkarnica, picerija… Gosti se osim u šatore mogu smestiti i u bungalove i kamp prikolice.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)