www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaža Las Bandidas (Stiladario)

Peščana plaža Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Smeštaj u blizini Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima

GPS: 40.0241639N 23.8356757E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Neos Marmarasu

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Toroniju

Fenomenalna plaža Las Bandidas (izvorni naziv je Stiladario) se nalazi otprilike na pola puta između Toronija i Neos Marmarasa, malo pre ulaska na poluostrvo Diaporti. Dugačka je oko 200 i široka oko 25 metara. Kada se sa glavnog puta Toroni-Neos Marmaras (na raskrsnici čije su koordinate GPS: 40.0452384N 23.8281119E) spustite do poluostrva, vozite dalje na jug i ubrzo stižete do hotela Poseidon.

U ovom delu se nalaze dve uvale, prva (južnija) je plaža hotela Posejdon (dozvoljen je ulaz iako niste gosti), a druga, severnija je plaža Las Bandidas (u pojedinim vodičima se cela uvala u kojoj su ove dve plaže naziva Stiladario).

Plaža i bar Las Bandidas su must visit mesto zbog fenomenalne atmosfere i prelepog ambijenta.

Dve plaže su fizički odvojene borovom šumom. Prvo što se može primetiti kada dođete na Las Bandidas su nanizani jarboli sa zastavama latinoameričkih zemalja: Argentine, Perua, Brazila, Hondurasa, Meksika, što pokazuje da latino motivi dominiraju u svakom smislu.

Fenomenalni beach bar Las Bandidas

Fenomenalni beach bar Las Bandidas

Plaža je nazvana po istoimenom baru, nadaleko čuvenom i omiljenom. U svojoj ponudi ima kafe na milion načina (kao i svugde u Grčkoj), sladolede, razne vrste alkoholnih pića i koktela. Takođe, bar nudi veliki izbor hrane, tako da ovde možete doći i na doručak, ručak ili večeru. Ono što ga razlikuje od drugih je način pripreme i koktela i hrane. Naime, za pripremu koktela se koristi samo sveže voće, dok se za pripremu obroka koriste samo organski proizvodi koje vlasnici bara uzgajaju u svojoj bašti. Sve u svemu, savršeno mesto za opuštanje i potpuno uživanje.

Posetioci plaže mogu koristiti suncobrane, ležaljke, pletene ljuljaške i stolove, teren za odbojku na pesku, i sve to besplatno. 4 puta godišnje se u baru i na plaži organizuju festivali latino muzike, što privlači veliki broj posetilaca koji igraju do ranih jutarnjih časova.

Bar u svojoj ponudi ima kafe na milion načina (kao i svugde u Grčkoj), sladolede, razne vrste alkoholnih pića i koktela. Takođe, nudi veliki izbor hrane, tako da ovde možete doći i na doručak, ručak ili večeru.

Sve u svemu, must visit mesto na Sitoniji. Prelep pesak, odlična atmosfera, još bolji bar, savršeno more…

Ako odavde krenete u pravcu Toronija, prva veća i poznatija plaža je Azapiko koja je udaljena oko 5 km. Međutim, usput ćete naići na nekoliko izolovanih i nedirnutih uvalica. Za prvu i najmanju u celom nizu se skreće na koordinatama GPS: 40.0216785N 23.8419467E. Odatle imate stazicu nizbrdo koja vas vodi do male peščane uvalice.

Sledeća je ubrzo posle nje (GPS koordinate skretanja su 40.0206063N 23.8450849E, tačno ispred niza privatnih kuća koje su sa desne strane. I ova plaža je peščana i duplo veća od prethodne. Krenite dalje glavnim putem, prođite pomenuto vikend naselje i na krivini (GPS: 40.0193944N 23.8476706E) skrenite desno ka dve sledeće uvale. Posle nekih 200 metara se staza račva na dva dela koji vode na dve različite plaže međusobno razdvojene zelenim rtom.

Ako odavde krenete u pravcu Toronija, prva veća i poznatija plaža je Azapiko koja je udaljena oko 5 km. Međutim, usput ćete naići na nekoliko izolovanih i nedirnutih uvalica.

I na kraju, poslednja uvala pre plaže Azapiko se krije na GPS 40.0182811N 23.852933E. Tačnije, ovde se parkirajte pa lagano do obale i peščane plaže.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)