www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaža Karvuno (Karvouno)

Peščana plaža Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Velika gužva Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Marina ili pristanište Plaža u naseljenom mestu Parking u blizini Smeštaj u blizini Plaža dostupna kolima

GPS: 39.4042506N 20.2346599E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sivoti i Pargi

Plaža Karvuno (Κάρβουνο, u prevodu “ugalj”) se nalazi u samoj Sivoti, na putu za najpoznatiju plažu Bella Vraka. Po mišljenju autora ovog teksta, najlepša i najbolja od svih gradskih plaža Sivote.

Iz centra mesta imate putokaze za ovu potonju. Skrećete kod hotela i restorana Filakas koji se nalazi skroz levo od rive, iza male gradske plaže i idete uzbrdo. U jednom trenutku put nastavlja pravo za Bela Vraku, a vi se odvajate desno za plažu Karvuno. Idete kolima dokle možete odnosno do parkinga skrivenog u maslinjaku koji je na svega 30-ak metara od mora. Osim kolima, do plaže možete doći i pešaka, ali imate jedan dobar uspon kad krenete od Filakasa, a takođe vas čeka ozbiljan napor kad se vraćate sa plaže dok ne izbijete na raskrsnicu puteva za Bela Vraku i Karvuno.

Plaža Karvuno se nalazi u samoj Sivoti

Plaža Karvuno se nalazi u samoj Sivoti

Oko sebe ćete videti mnogo luksuznih vila sa bazenima. Ovo je elitni deo Sivote u kome je smeštaj skuplji, ali je odlično za one koji žele nešto ekskluzivnije i bliže dobroj plaži, a da su opet dovoljno blizu centru mesta.

Plaža je mala (dugačka je svega 70-80 metara i široka nekih desetak) i lepa, od krupnog peska, sa toplom vodom i leži u velikom, od vetra zaštićenom zalivu u kome ćete videti mnogo usidrenih jedrilica. Ovo je vrlo bitan detalj kad je Sivota u pitanju. Naime, plaže oko Sivote imaju značajno hladniju vodu u odnosu na onu na koju smo navikli u Grčkoj. Tako je čak i u avgustu. Zato je dobro znati koje su plaže sa toplom, a koje sa hladnijom vodom. Generalno, plaže koje su u samom mestu imaju topliju vodu. To su one desno od rive (ako gledate prema moru odnosno Galikos Molos, Zeri i Dei) plus Karvuno i Pisina. Ostale, počev od plaže Zavia pa dalje prema Perdici i Pargi, imaju hladniju vodu.

Na plaži postoji jedan fensi restoran ispred koga su ležaljke i suncobrani koji se plaćaju bez obzira da li poručujete piće ili ne. Na desnom kraju postoji i jedna travnata površina za one koji ne vole pesak. Cela plaža je osim pomenutim vilama okružena i prelepom vegetacijom koja daje moru divnu boju. Naravno, činjenica da je lepa, da okolo ima dosta smeštaja i da je mala, povlači sa sobom i gužvu koja nekima verovatno neće odgovarati.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)