www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

halkidiki-sitonija-zapadna-obala-nikiti-kalogrija-cover

Plaža Kalogria

Peščana plaža Za porodice sa decom Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima

GPS: 40.176512N  23.71532E

Kalogria (Καλογρια) je jedna u nizu plaža koje pripadaju Nikitiju i predstavlja jednu od najlepših plaža Sitonije. Nalazi se između plaža Koviu i Spaties na zapadnoj obali Sitonije, na oko 7,5 km južno od centra Nikitija, odnosno 13,5 kilometara severno od Neos Marmarasa. Od Nea Mudanje iz pravca Srbije udaljena je oko 45, a od Soluna oko 104 kilometara.

Smeštena je u jednoj od lepih uvala po kojima je Sitonija poznata, usled bujne borove šume, a karakteristična je po malom stenovitom ostrvu nasuprot nje, do koga se lako može otplivati. To je prva plaža na zapadnoj obali Sitonije koja se nalazi u podnožju planine Itamos, pa je upravo to razlog što je okružena gustom šumom i stenama i ima drugačije okruženje od plaža ka severu.

halkidiki-sitonija-zapadna-obala-nikiti-kalogrija

Severni deo plaže je sa beach barovima

Kalogria je peščana plaža, sa čistom, tirkizno plavom vodom koja je u prelepom kontrastu sa zelenim brežuljcima koji se nalaze u njenom zaleđu. Duga je nešto preko 600 metara i prilično široka, na određenim mestima oko 25 do 30 metara. Voda je relativno plitka, a za porodice sa malom decom se posebno preporučuje južni deo plaže. Severni deo plaže je dobro organizovan, sa suncobranima i ležaljkama. Lako je dostupna zemljanim putem koji ide paralelno sa glavnom magistralom. Pronalaženje parkinga može biti problem tokom špica, tako da je bolje da na ovu plažu dođete rano ujutru ili u popodnevnim časovima. Posećuju je kako Grci, kako i turisti smešteni u okolnim letovalištima.

halkidiki-sitonija-zapadna-obala-nikiti-kalogrija

Južni deo plaže odličan je za porodice

Na plaži možete naći i beach barove koji služe grčke grickalice i piće, a na raspolaganju su Vam i određene sportske aktivnosti. Mango beach bar spada u jedan od poznatijih na celom Halkidikiju, sa odličnom muzikom i terenom za odbojku na pesku na kome se često održavaju turniri. Postoji i istoimeni mali hotel gotovo uz samu plažu, koji je dobar izbor ako želite odmor od gužve u naseljima. Ulaz na plažu je besplatan, a plaćate samo ako želite da koristite suncobrane i ležaljke barova.  Zbog bogatog podvodnog sveta oko stena sa obe strane plaže posećuje je i veliki broj ronilaca. Laganom šetnjom odavde možete otkriti i skrivena mesta i stenovite delove i uživati u mirnijoj atmosferi. Obližnje mesto Nikiti ima sve potrebne prodavnice i supermarkete.

Sa južne strane, na svega oko 150 metara vazdušnom linijom je plaža Spaties, dok je na manje od 500 metara na severu plaža Koviu.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)