www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Zografu-Sitonija (6) - C

Plaža i kamp Zografu (Zografou)

Šljunkovita plaža Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Kamp Marina ili pristanište Parking u blizini Prodavnica u blizini Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima

GPS: 40.1709093N 23.8651639E

Plaža Zografu (Ζωγράφου) se nalazi između Sartija (20 km) i Vurvurua (9 km), na istočnoj obali Sitonije.

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sartiju

Ako dolazite iz pravca Sartija, sa magistrale se odvajate na otprilike 20. kilometru (GPS: 40.1692963N 23.8600945E) i do plaže se dalje spuštate još oko kilometar. Dolazite do kapije kampa koji ima svoj parking prostor, kao i proširenje pored istog pa auto možete ostaviti i tu.

Na plaži postoji i organizovani kamp

Na plaži postoji i organizovani kamp

Na ovom potezu se nalaze dve uvale jedna do druge. U prvoj je pomenuti kamp Porto Elea sa plažom Zografu dok se u drugoj krije plaža Bahia nazvana po istoimenom beach baru (nekada se zvao Porto Paradiso).

Na ovom potezu se nalaze dve uvale jedna do druge. U prvoj je kamp Porto Elea sa plažom Zografu dok se u drugoj krije plaža Bahia nazvana po istoimenom beach baru (nekada se zvao Porto Paradiso).

Plaža Zografu je šljunkovita (šljunak je sitniji u desnom delu). Dugačka je stotinjak metara i opremljena je ležaljkama i suncobranima, a postoje i sportski sadržaji. Sa desne strane je mol i stazica koja ide uz more. U sklopu kampa postoje restoran, prodavnica i toaleti.

Cela uvala je okružena zelenilom, bujnom vegetacijom i sa dva šumovita rta koje prave dosta prirodnog hlada u popodnevnim časovima i daju kristalno čistom moru prelepe nijanse boja.

Da biste došli do susedne plaže Bahia, kod ulaska u kamp samo produžite napred. Put nadalje nije asfaltiran, ali je u dobrom stanju.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)