www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaža i kamp Platanici (Platanitsi)

Peščana plaža Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Srednje zauzeta Velika gužva Taverna ili kafić na plaži Kamp Parking u blizini Prodavnica u blizini Spasilačka služba Sportski sadržaji Tuševi Plaža dostupna kolima

GPS: 40.1176619N 23.9798498E

Kamp i plaža Platanici (Πλατανίτσι) su jedno od Top 10 mesta na Sitoniji. Odlična plaža, vrhunski beach bar, atmosfera koja se pamti…pa još i kamp!

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sartiju

Plaza-Kamp-Platanici-Platanitsi-Sitonija (6) - U

Na plaži se nalazi odličan bar Africafe

Nalaze se nepunih 6 kilometara severno od Sartija, ubrzo posle plaže Ahlada, prve uvale kad napustite Sarti. Kad krenete iz naselja, prođite lakat krivinu na desno i benzinsku pumpu koja je odmah iza nje. Ubrzo posle sledeće oštre krivine ulevo, videćete desno plažu Ahlada. Ne skrećete tu već produžavate pravo i tačno 5 km od Marinopulosa u Sartiju dolazite do putokaza i skretanja za kamp Platanici (GPS: 40.1168496N 23.9736646E). Isključite se sa glavne magistrale i krenite ka obali nešto lošijim putem.

Ubrzo dolazite do kapije koja označava ulazak u kamp. Ulaz se plaća u sezoni, 3 evra, ali su prva dva sata besplatna (obavezno ponesite jedan pasoš pošto morate da ga ostavite kod obezbeđenja na kapiji). Dakle, platićete samo ako ostajete duže, a verujemo da većina vas hoće jer je ovo jedno od must visit mesta na Sitoniji.

Odavde imate dva puta. Levi vodi prema kampu Platanici koji se krije u borovoj šumi. Potpuno je organizovan i ima sve sadržaje modernog kampa (toalete, market, tuševe, centar za sportove na vodi…).

Ulaz se plaća u sezoni, 3 evra, ali su prva dva sata besplatna (obavezno ponesite jedan pasoš pošto morate da ga ostavite kod obezbeđenja na kapiji). Dakle, platićete samo ako ostajete duže, a verujemo da većina vas hoće jer je ovo jedno od must visit mesta na Sitoniji.

Na plaži imate dobar izbor sportova na vodi

Na plaži imate dobar izbor sportova na vodi

Ako se pak odlučite da krenete desno, dolazite do plaže i čuvenog beach bara “Africafe” iz kog trešti muzika dan i noć dajući plaži epitet “party mesta”. Za ovaj bar plakate i flajere možete pronaći po celom Halkidikiju, okačene na banderama i stubovima. Mesta za parkiranje ima dovoljno, mada je gužva ogromna, naročito vikendom kada se Solunjani presele na Halkidiki (ne zaboravite da kod njih vikend počinje “malo ranije”). Kome smeta prevelika gužva, može da se skloni u neku od uvalica zaklonjenih stenama do kojih se stiže malo teže mada nisu daleko.

Sama plaža je odlična, peščana (sitan pesak) i opremljena suncobranima i ležaljkama. Postoji čak i spasilačka služba, a ponuda sportova na vodi je na visokom nivou. Glavna plaža je dugačka čak 600 metara, a široka između 15 i 40. Levo od nje ćete videti stene između kojih se krije još nekoliko izolovanih, peščanih uvalica, a iza njih i još jednu veliku peščanu plažu, dugačku oko 350 metara.

Platanici nije plaža samo za ljubitelje žurki i dobrog provoda već i za porodice sa malom decom i parove. Jednom rečju, vrhunsko mesto koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)