www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Diapori-Sivota-C

Plaža Diapori

Šljunkovita plaža Nema gužve Plaža dostupna brodom

GPS: 39.4024309N 20.2245963E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sivoti i Pargi

Diapori mnogo podseća na plažu Bella Vraka

Diapori mnogo podseća na plažu Bella Vraka

Diapori (Διαπόρι) je mala, izolovana plaža sa prelepom vodom koja se nalazi na ostrvcetu Agios Nikolaos odnosno u prolazu između dva ostrva preko puta Sivote (Mavro Oros i Agios Nikolaos). Ovo i nije plaža u pravom smislu te reči već mali šljunkoviti sprud u obliku trougla (mnogo podseća na plažu Bella Vraka). S obzirom da se nalazi između dva ostrvceta, dobar deo dana je u hladovini pa i nije pravi izbor za one koji vole da se gušterišu. Osim u predivnom moru, ovde ćete uživati u prelepom zelenilu koje okružuje plažu kao i u pogledu na susedno ostrvce Mavro Oros.

Do plaže se može doći samo čamcem (karte, 10 evra za odrasle i deca gratis, mogu se kupiti u nekoj od lokalnih agencija ili kod samog kapetana i polaze na svakih pola sata-sat) i s obzirom da je potpuno netaknuta i neorganizovana, ponesite sa sobom sve što vam može zatrebati.

Taksi čamci vas voze do ostrvaca oko Sivote, prolazi se pored pećine i birate da li da vas ostavi na plaži Pisina ili Diapori. Generalno, Pisina je bolja i egzotičnija, ali kad brod pristane, ako vam se ne sviđa ili je gužva ogromna, tražite da vas vozi na Diapori. Takođe, možete jedan dan na Pisinu, a jedan na Diapori. Čamci voze od 10 ujutru do 18 popodne i možete se vratiti kad god hoćete jer cirkulišu na svakih pola sata-sat.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)