www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Put do Skiatosa

Do Skiatosa se može doći avionom ili kolima odnosno busom. Nekoliko naših agencija tokom leta organizuje čarter letove između Beograda i međunarodnog aerodroma Aleksandros Papadiamantis, a imate mogućnost i da bukirate neki let iz Atine.

Aerodrom se nalazi 3 km od glavnog grada. Osim domaćih letova iz Atine (vreme leta je oko sat vremena) prihvata i mnogo čarter letove iz inostranstva (uglavnom iz Velike Britanije) u letnjim mesecima. Povezan je s ostatkom ostrva autobusima i taksijem.

Ako više volite da na odmor idete kolima (koja Vam za Skiatos uzgred budi rečeno i nisu potrebna jer je ostrvo veoma malo a autobusi povezuju sva značajnija mesta), najbolje i najbrže se dolazi preko luke Volos do koje od naplatne rampe u Bubanj potoku ima 800 kilometara. Odatle hvatate trajekt koji će Vas za otprilike 2 i po sata (trajekti za prevoz putnika i vozila) prebaciti na ostrvo. Trajekti koji prevoze samo putnike putuju dosta kraće, oko sat i 45 minuta. Osim iz Volosa, trajekt možete da uhvatite i iz Agios Konstantinosa (sat i po) i Soluna (oko 6 sati). Postoje konvencionalni trajekti i hidrogliseri.

* Uskoro detaljna ruta od Beograda do Skiatosa

Put-Beograd-SkiatosAko dolazite iz Srbije i iz nekog razloga nećete da hvatate trajekt iz Volosa već produžite za Atinu, 145 kilometra od mesta gde biste se isključili za Volos se nalazi mesto Agios Konstantinos odakle takođe možete da uhvatite trajekt za Skiatos. Idete istim autoputem (E 75 – Etniki odos), prolazite isključenje za Lamiu i kod mesta Kamena Vurla birate da li da se isključite sa autoputa ili da produžite dalje. Ako se isključite, do Agios Konstantinosa vozite starim putem koji je postojao pre izgradnje autoputa i koji je i dalje u odličnom stanju. Druga varijanta je da nastavite autoputem za Atinu prolazeći isključenje za Kamenu Vurlu i da se posle nekoliko kilometara isključite za Agios Konstantinos do koga Vas od isključenja sa autoputa vodi dobar magistralni put u dužini od par kilometara. Ova druga varijanta je duža oko 10 km. Ako dolazite busom iz Atine hvatajte isti na autobuskoj stanici Liosion. Postoje autobusi gotovo na svakih sat vremena a putovanje traje oko 2 sata. Sa ove stanice polaze autobusi i za Volos a putovanje traje oko 5 sati. Ako dolazite kolima iz Atine onda se isključite sa autoputa odmah kod Agios Konstantinosa i ne produžavajte za Kamenu Vurlu.

Skiatos je redovnim trajektnim linijama povezan i sa Skopelosom (1 sat) i Alonisosom (sat i po)

Trajekt iz Soluna povezuje ostrvo s Naksosom (13 sati), Iosom (14 sati), Parosom (15 sati), Sirosom (10 sati), Santorinijem (20 sati) i Iraklionom (24 sata).

* Red vožnje za 2013. godinu će na sajtu biti dostupan čim ga objave brodske kompanije.

O Grčkoj

Ostale zanimljivosti

Interesantne činjenice o Grčkoj

Hellenic

Zanimljive činjenice o Grčkoj koje možda niste znali

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Putno osiguranje

Uniqa_putno_osiguranje_tumb

Šta sve pokriva PUTNO osiguranje u inostranstvu?

Lokalni saobraćaj na Lefkadi

Lokalni-Saobracaj-L3

Redovna autobuska linija (KTEL) često ide iz glavnog grada prema Nidriju i pokriva celu istočnu obalu Lefkade...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)