www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaža Valti

Peščana plaža Za porodice sa decom Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Kamp Parking u blizini Prodavnica u blizini Sportski sadržaji Tuševi Plaža dostupna kolima

GPS: 40.0523466N 23.9989793E

Valti (Βαλτί) je peščana plaža na jugoistoku Sitonije, severno od Sikije. Pripada zalivu Sikja i od istoimene plaže (najveće u celoj oblasti) je udaljena oko kilometar i po, od Kalamicija oko 9, a od Sartija nešto više od 5. Preko puta je ostrvce Apatro.

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sartiju

Ako dolazite iz pravca Sartija, prođite isključenje za plažu Goa, produžite napred još oko kilometar i skrenite levo (GPS: 40.057278N 23.9907128E). Posle otprilike 650 metara skrećete desno (GPS: 40.0596512N 23.9970213E) i nastavljate vožnju prašnjavim putem koji vodi sve do mora i kampa “Valti/Alexakis” (pred samim kampom je ponovo asfalt). Da ste na prethodnom skretanju produžili pravo, stigli biste do susedne uvale i plaže Agridia. Druga varijanta je da se spustite do plaže Sikja ili Griavas i da se odatle prebacite do plaže Valti (put je asfaltiran). Kako god dođete, kola možete da parkirate na putu koji prolazi duž plaže.

U sklopu kampa radi maleni beach bar

U sklopu kampa radi maleni beach bar

Plaža je dugačka skoro pola kilometra i široka oko 30 metara. Peščana je (sitni pesak žute boje) i sa strmijom obalom na određenim delovima. U centralnom delu ulazak u vodu je postepen, pa se preporučuje porodicama sa malom decom. Takođe na sredini, ali i u levom delu (ako gledate prema moru) postoje ležaljke i suncobrani, dok je desni deo prazan i tu možete spustiti svoj peškir i pobosti suncobran.

Valti je samo jedna od plaža koje pripadaju oblasti Sikja (Sikia). Kao i na mnogim drugim na Sitoniji i na ovoj postoji organizovani kamp.

Na plaži sa nalazi i istoimeni kamp sa dosta prirodnog hlada, prodavnicom i malenim beach barom. Cene u kampu su pristupačne, a od sadržaja i opreme su vam na raspolaganju tuševi, frižideri, restoran, roštilj, tereni za fudbal i odbojku na pesku, mini zoo vrt, dečije igralište i parking. Tokom sezone se organizuju razne pozorišne predstave i muzički performansi koji dodatno privlače posetioce ove plaže i samog kampa.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)