www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Zepko-Olimpijada-Jerisos-Atos-C

Plaža Zepko

Peščana plaža Šljunkovita plaža Nema gužve Kamp Marina ili pristanište Parking u blizini Plaža dostupna kolima

GPS: 40.5603979N 23.829174E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja na Atosu

Plaža Zepko (Ζέπκο) se nalazi oko 6 kilometara južno od naselja Olimpijada i Antičke Stagire, na istočnoj obali poluostrva Atos. Najduža je plaža na potezu između Olimpijade i Stratonija (oko kilometar i po).

Plaža Zepko u blizini Olimpijade

Plaža Zepko u blizini Olimpijade

Ako dolazite iz pravca Stavrosa i Olimpijade, na nekih 4,5 km od ovog potonjeg mesta imate plažu Vavilon (odnosno Gurguru). Prođite skretanje za nju i posle nekih kilometar i dvesta metara imate skretanje na makadamski put. Vozite polako pošto nema nikakvih putokaza i obeležja. Ako ne skrenete ovde, posle 1,6 km imate novo skretanje, takođe na makadam i takođe bez ikakvih obeležja. Koje god skretanje da izaberete, spustite se do same obale i dolazite do plaže Zepko. Put je lošijeg kvaliteta pa se preporučuje oprez. Ako nastavite ovim putem, dolazite do tri skrivene uvale, Vasilici, Diavorvoro i Marmari. Kola možete da parkirate ili ispred kampa ili negde duže puta pre nego što dođete do njega.

Plaža je peščano-šljunkovita, sa postepenim prelaskom u dubinu. Nema nikakve sadržaje pa ponesite suncobran i nešto za pojesti i popiti. U desnom kraju ćete videti više ljudi iz prostog razloga što se tu nalazi kamp i malo pristanište. Levi deo je potpuno prazan i gde god da se zabodete, metrima oko vas neće biti nikoga. U pozadini je lepa šuma koja pravi prirodan hlad, a oko vas prostranstvo.

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)