www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

kasandra-zapadna-obala-sani-cover

Plaža Sani

Peščana plaža Plaža nagrađena plavom zastavicom Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Spasilačka služba Sportski sadržaji Tuševi

GPS: 40.096096796848414N  23.310338258743286E

Mondensko letovalište Sani na zapadnoj obali Kasandre, udaljeno 82 kilometara od Soluna, spada u jedno od najlepših letovališta na poluostrvu Halkidiki. Svoju lepotu letovalište duguje predivnim plažama sa tirkiznom vodom i sitnim peskom, zelenom okruženju, uređenim hotelskim kompleksima i marini u srcu naselja.

halkidiki-kasandra-sani beach

Zalazak sunca

Sani Beach je prelepa peščana plaža u južnom delu letovališta Sani. Ovo je jedno od najlepših odmarališta u celoj Grčkoj, a održavanje čistoće plaže i očuvanje prirodnih lepota su jedne od najvažnijih dužnosti upravljanja Sani resort-a. Interesantno je pomenuti da se ovde ogromna pažnja posvećuje čistoći i ekologiji, a seminari o ekološkim vrednostima plaža, kao i dani za čišćenje od strane osoblja i gostiju odmarališta, samo su primeri aktivnosti koje se organizuju u cilju podizanja svesti na viši nivo.

Plaža je odlično organizovana i nudi razne vrste aktivnosti, od vodenih sportova, preko iznajmljivanja bicikala, do organizacije festivala kulture. Posetiocima su na raspolaganju ležaljke i suncobrani, tuševi, spasioci brinu o bezbednosti, a tu su i barovi koji pružaju osveženje i sklonište od sunca. Atmosfera u barovima zna da bude veoma živa, kako danju tako i tokom noći.

Samo nekoliko metara od plaže nalazi se Hotel Sani Club koji je odgovoran za održavanje plaže koja svake godine dobija Plavu zastavu za čistoću. Morska voda je kristalno čista, topla, sa impresivnim podvodnim svetom. Jedinstvene biljke rastu na kamenju, a stene sa ljubičastim koralima “ukrašene” su morskim zvezdama, hobotnicama, rakovima i školjkama.

Dubina vode se postepeno povećava, što je čini idealnim mestom za porodice sa malom decom. Pristup plaži je preko poseda Hotela Sani Club.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

halkidiki-kasandra-zapadna-obala-siviri-T
Siviri
halkidiki-kasandra-istocna-obala-nea-fokea-t
Vizantijska kula - Nea Fokea
halkidiki-kasandra-zapadna-obala-kipsa-T
Plaža Kipsa
halkidiki-kasandra-zapadna-obala-T
Plaža Elani

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)