www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

halkidiki-solunski-zaliv-nea-mudania-plaza-cover

Plaža Nea Mudanja (Nea Moudania)

Peščana plaža Za porodice sa decom Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Marina ili pristanište Plaža u naseljenom mestu Spasilačka služba Tuševi Plaža dostupna kolima

GPS: 40.24073391002752N  23.274965286254883E

Iako se Nea Mudania ne smatra turističkim gradom, veliki broj posetilaca okolnih naselja dolazi ovde svakog dana, a mnogo gostiju privlači i predivni Oceania club hotel koji se nalazi na obali, 500 metara udaljen od centra. Nea Mudania je smeštena 60 kilometara od centra Soluna, odnosno 53 kilometra od uključenja sa obilaznice oko Soluna na put A25 koji spaja ova dva grada.

Plaža hotela Oceania club je odlično organizovana, sa svim sadržajima koje posetioci mogu zahtevati, a posetiocima ovog hotela na raspolaganju su i odlični bazeni sa predivnim pogledom na more, poluostrvo Kasandru i planinu Olimp.

Bar sa pogledom na luku

Bar sa pogledom na luku

Duga peščana plaža prostire se skroz od Nea Mudanie prema plaži Dionisos. Ono zbog čega plaža nije omiljena među turistima je postojanje velike luke, pa se ne može pohvaliti čistoćom vode.
To je nešto uža plaža, sa peskom i šljunkom, na određenim mestima i sa stenama pod vodom. Plaža je dobro organizovana, sa velikim brojem ležaljki, suncobrana, barova, kafića i taverni, uz brojne sportske sadržaje koje pruža. Posetioci mogu uživati na nekim plažama barova i taverni i koristiti njihove ležaljke i suncobrane, odnosno poneti svoju opremu i zauzeti deo koji im više odgovara. More nije duboko i idealno je za porodice sa malom decom, kao i za nešto lošije plivače. Ono što će očarati svakog posetioca je predivan zalazak sunca iza planine Olimp iz nekog od brojnih kafea sa plaže ili iz grada. Štaviše, kada vreme to dozvoljava, posetioci se mogu fotografisati sa jedinstvenom pozadinom koju čini poluostvo Kasandra.

Svake godine ovde se održavaju turniri i mečevi u fudbalu na pesku, odbojci na pesku, kao i teniski mečevi u kojima učestvuju mnogobrojne ekipe iz gotovo cele zemlje.

Jahting klub Nea Mudania, sa svojim brojnim aktivnostima, stekao je međunarodni značaj zahvaljujući kursevima jedrenja i učestvovanju u međunarodnim takmičenjima u jedrenju i ribolovu.

Kako bi se sklonili sa najjačeg sunca, posetioci mogu obići Muzej ribarstva ili Etnološki muzej, prošetati gradom i otići u šoping, odnosno obići neke od obližnjih plaža sa čistijom vodom od one koja odlikuje vode oko Nea Mudanie.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Halkidiki-Solunski-zaliv-Nea-Mudania-thumbnail.jpg
Nea Mudanja (Nea Moudania)
halkidiki-kasandra-zapadnaobala-nea-potideaT
Nea Potidea - FAKE
halkidiki-olintos-t
Antički grad Olintos (Olynthos)
Halkidiki-Solunski-zaliv-Dionisos-thumbnail
Dionisos

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)