www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Armenistis-Kamp-Sitonija-Sarti (35) - C

Plaža i kamp Armenistis

Peščana plaža Plaža nagrađena plavom zastavicom Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Velika gužva Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Kamp Parking u blizini Prodavnica u blizini Spasilačka služba Sportski sadržaji Tuševi Plaža dostupna kolima

GPS: 40.1542117N 23.9154768E

Armenistis je jedna od najlepših plaža na Sitoniji i na celom Halkidikiju

Armenistis je jedna od najlepših plaža na Sitoniji i na celom Halkidikiju

Plaža i kamp Armenistis (Αρμενιστής), jedno od Top 10 mesta na Sitoniji se nalaze 13 kilometara severno od Sartija, u pravcu Vurvurua, na istočnoj obali poluostrva. Ako dolazite kolima, na 13. kilometru (mereno od Marinopulosa) ćete videti tablu i skretanje za kamp (40.1510791N 23.9127249E).

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja u Sartiju

S obzirom na popularnost mesta u sezoni, a naročito vikendom, kola ćete najverovatnije morati da parkirate već na magistrali i da se pešaka spustite do obale asfaltiranim putem, nekih 400-500 metara. Možete da probate da dođete do samog kampa i parkinga, ali može lako da vam se desi da morate da se vraćate nazad.

Armenistis je jedna od najboljih i najpopularnijih plaža na Sitoniji, ali i na celom Halkidikiju. Najveća gužva je vikendom i tada je nalaženje parkinga prava noćna mora.

Na plaži postoji potpuno organizovani kamp

Na plaži postoji potpuno organizovani kamp

Put koji vodi do plaže je kao što već rekosmo asfaltiran i dobrog kvaliteta, ali njime izbijate na rampu odnosno glavni ulaz u kamp. E to je varijanta ako želite da platite. Ako ne želite, što je svakako logičnije, krenite zemljanim putem koji ide duž ograde kampa, levo od rampe i glavnog ulaza. Na kraju ovog puta ćete videti parking, a možete i da se parkirate malo ranije ako vidite neko mesto u hladovini. I ovde postoji kapija sa kućicom, ali ulazite za dž, mada morate da ostavite neki dokument (često nema nikoga, ali za svaki slučaj ponesite sa sobom).

E sad malo o plaži i kampu…Armenistis je fenomenalna peščana plaža (prelep, sitan pesak), dugačka preko 500 metara i široka do 50. Ima postepeni prelazak u dubinu što je uz činjenicu da je od sitnog peska čini odličnim mestom i za porodice sa malom decom.

Boja mora je zaista neverovatna, tirkizna u milion varijanti. Ima Plavu zastavicu i veoma je dobro organizovana: ima ležaljke, suncobrane, spasilačku službu, tuševe, wc, kabine za presvlačenje, terene za odbojku na pesku, mogućnost najma opreme za sportove na vodi, prodavnicu pa čak i ambulantu (u kampu).

Plaža je peščana i odlična za mlađe naraštaje

Plaža je peščana i odlična za mlađe naraštaje

Prirodnog hlada nema, ali se na plaži nalazi istoimeni kamp, jedan od najboljih na Halkidikiju. U kampu postoji restoran, a ispred je odličan beach bar iz koga gruva muzika po ceo dan.

Na plaži se nalazi istoimeni kamp, jedan od najboljih na Halkidikiju. U kampu postoji restoran, a ispred je odličan beach bar iz koga gruva muzika po ceo dan.

Sve ovo zajedno ima za posledicu ogromnu popularnost mesta pa su gužve, naročito vikendom kada Solunjani dođu na mini odmor, ogromne. Na sreću, plaža je kao što je već pomenuto velika, pa postoje delovi gde ima nešto manje naroda (levi deo ako gledate prema moru je mirniji dok je na desnom veća gužva jer su tu kamp i svi pomenuti sadržaji).

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)