www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Plaza-Arsanas-Uranopolis-Atos-C

Plaža Arsanas (Atos)

Peščana plaža Šljunkovita plaža Nema gužve Parking u blizini Plaža dostupna kolima

GPS: 40.3153788N 23.9998859E

Kliknite za celokupnu ponudu smeštaja na Atosu

Ruševine manastire Zigu

Ruševine manastire Zigu

Izolovana i potpuno nepoznata plaža Arsanas (Αρσανάς) se nalazi oko 2 kilometra od Uranopolisa, na samoj granici sa Svetom Gorom. Idete putem od Uranopolisa ka granici sa Svetom Gorom i stigli ste do cilja kada ugledate ruševine manastira Zigu (Zygou).  Ovde možete ostaviti auto, a do plaže se spuštate peške po lošem putu nekih stotinjak metara. Inače, sam put kojim dolazite nije asfaltiran poslednjih 800-850 metara. Inače, duž puta se proteže šljunkoviti pojas gde takođe možete stati i okupati se.

Plaža nosi naziv po monaškom pristaništu koje je služilo kao luka za transfer ljudi i dobara (arsana) i nalazi se odmah pored.

Sama plaža je peščano-šljunkovita, dugačka skoro 150 metara i veoma uska. Levi deo, gledano ka moru je kombinacija šljunka i peska dok u krajnjem desnom ima dosta kamenja, kako na samoj obali tako i u vodi. U zaleđu plaže je lepa šuma, ali na samoj obali nema zelenila i prirodnog hlada. Takođe, ovde nema nikakvih sadržaja tako da sve što vam je potrebno morate poneti sa sobom. Ovo je razlog zašto na ovoj plaži najčešće nema nikoga. Desno od nje, iza stena, krije se još jedna izolovana uvalica (u nekim vodičima je zovu Trimi).

* Zahvaljujemo se zaposlenima u turističkoj agenciji Amos Travel iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom pisanja ovog teksta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)